A kép illusztráció

Azt gondolnánk az anyák legnagyobb félelme, hogy baj éri a gyermeküket. Azonban jó tudni, hogy minden felnőttnek léteznek rettegett gondolatai, amit az élete eseményei vagy akár a média alakít ki. A gyermekeknek még nincs félelemérzetük, ezt a szülők sulykolják beléjük a nevelés során. Amire persze szükség is van.

Az anyák legnagyobb félelme! Mit tehetsz ellenük!
Fotó:Pinterest

A tudósok szerint- megdöbbentő- de az anyák többsége nem a balesetektől félti a gyermekét, sokkal jobban rettegnek a gyerekrablás gondolatától. Összegyűjtöttük azokat a félelmeket, amiktől a világ minden anyukája retteg.

Nem felel meg az elvárásoknak

Az anyák legnagyobb félelme! Mit tehetsz ellenük!
Fotó:Pinterest

Hihetetlen, de manapság szinte ez az első számú félelem a szülők körében. A gyermek nem felel meg az iskolai, óvodai követelményeknek. Esetleg kilóg a sorból. Hiszen akkor mit szólnak majd a társai és a felnőttek. Nem fog tudni boldogulni az életben.

A valóság: Tény, hogy a mai világban szomorú körülmények uralkodnak. Nincs elég munkahely, szegénység van még a fejlett országokban is. Sajnos ma már ha tanult az ember is könnyen elvesztheti a munkáját vagy akár előfordulhat, hogy munkát sem talál.

Tipp: A tudósok szerint nem az a jó megoldás, ha minden piacra dobott új oktatási játékot megveszünk a gyermeknek. Töltsünk vele minél több időt. Haladjunk a saját tempójában. A gyermek úgyis kénytelen lesz beilleszkedni a társadalomba, hiszen a mintát fogja követni. Apró lépésekkel tereljük a számunkra helyes irányba. Ami pedig érdekli a picit, azzal foglalkozzunk többet.

 

Bántalmazás

Élenjáró félelme a szülőknek. Tulajdonképpen a szülői ösztön hozza magával ezt a gondolatot. Hiszen a felnőtt ismeri a bántalmazást. Hallott vagy olvasott már róla az élete során. Ez a félelem pont ettől válik erőssé, hiszen az anyának a legnagyobb fájdalom, ha a gyermeke fájdalmat érez. A rablás, bántalmazás pedig ezzel jár.

Az anyák legnagyobb félelme! Mit tehetsz ellenük!
Fotó:Pinterest

A valóság: Sajnos van okunk a félelemre, mivel egyre több gyermekbántalmazás fordul elő a világon. Azonban a statisztikák szerint ezek jelentős hányada családon belül következik be. A média pedig felfújja a gyermekrablás történeteit. Mivel mást sem hallunk csak tragédiákat, bennünk is erősödik a félelem.

Tipp: Alakíts kis tökéletes kapcsolatot a gyermekeddel. Bízzon benned és tudja, hozzád bármikor fordulhat. Akár tanácsért, akár segítségért. Ma már szükség lehet arra is, hogy a gyermek meg tudja magát védeni a saját módszereivel és ez nem feltétlenül erőszakot jelent. Sose felejtsd el, hogy a legtöbb bántalmazás családon belül történik. Teremts békés környezetet a babád számára.

Balesetek

Az anyák legnagyobb félelme! Mit tehetsz ellenük!
Fotó:Pinterest

Tény, hogy szinte minden anya retteg attól, hogy baleset éri a gyermekét. Fél már az utazás gondolatától is.

A valóság: Ez az egyetlen félelem, ami ellen tehetünk is ténylegesen. Sajnos a gyermekhalálok leggyakoribb oka az autóbaleset. Ez azonban szülői figyelmetlenségből adódik.

Tipp: Mindegy hova utaztok, soha ne felejtsd el betartani a megfelelő utazási sebességet és használd a biztonsági övet is. Igaz, hogy a többi autós vezetési képességeit nem mindig lehet elkerülni, de az öv életet ment. Ezen kívül már fiatalon tanítsd meg a gyermeket a kresz szabályaira. Tartasd be te is a lámpák jelzéseit.

Ne menj át a piroson még akkor sem, ha a babád pár hetes és babakocsis. Mutass jó példát már a pocakon belül levő magzatnak is.

Zsarolás

Sajnos napjainkban egyre többet hallunk megfélemlített gyerekekről iskolás korban. Az internet világa pedig számos dologra képes. Hiszen könnyedén elér bárkit. Mi pedig szülők kevesebbet értünk hozzá, mint a gyerekeink.

Az anyák legnagyobb félelme! Mit tehetsz ellenük!
Fotó:Pinterest

A valóság: Megfélemlíteni csak olyan gyermeket lehet, akinek már eleve csekély az önbecsülése. Sajnos a zsarolók meg is találják ezeket a fiatalokat.

Tipp: Már csecsemőkorban tudj dicsérni. De büntetni is. Tudd hol az egészséges határ. A gyermekkel tarts jó viszonyt. Engedd közel magadhoz. Ha te is megosztasz vele számára titkos dolgokat, ő is el fogja mondani az ő félelmeit és titkait is. Amit persze tarts tiszteletben. Ne ásd alá az önbecsülését, emeld feljebb és feljebb. Tanítsd meg neki, hogy a szüleire mindig minden körülmények között számíthat.

Előző cikkNem vagyok nő többé, anya lettem
Következő cikkMinden anyuka egy hős!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .