Mi is gyakran kapunk olyan leveleket az olvasóktól, ahol azt kérdezik, kinek hány kg a gyereke, mit tud, mennyit beszél, sőt, a saját gyerekemet is már méricskélték máséhoz.
Valamiért engem nem érdekelt, hogy a másik utcában élő kislány már szobatiszta, az én fiam meg még mindig a szőnyegre pisil, ha bilizni szeretnénk.

Hirdetés

Viszont sajnálatos tény, hogy a közösségi oldalak, a média szinte teljesen beszippantotta az édesanyákat, és folyamatos a versengés.

managing-sibling-rivalry

Mindenkinek a saját gyereke a legszebb, a legokosabb, a legügyesebb. Én személy szerint nem szeretem a lájkgyűjtős oldalakat sem, ahol attól lesz a legszebb a gyerek, hogy sok ismerőst, ismeretlent megkérünk, szavazzanak a gyerekre, hiszen “neked csak egy perc, neki nagyon fontos” – Mi a fontos annak az egyévesnek??? Ugyan…hát biztos nem az, hogy ő kapja a legtöbb szavazatot a Facebookon.

Aztán itt van a fejlődés…A lányom 9 hónaposan elindult, a fiam egyévesen. Van olyan gyerkőc, aki jóval később, ezen nem szabad keseregni, hiszen minden gyermek más és más… Amennyiben nincs semmi neurológiai baja, nem kell aggódni. Én azt szoktam mondani azoknak az ismerőseimnek, akik szomorúak, hogy még mindig mászik, hogy addig vagy úgyis viszonylagos nyugiban, amíg el nem indul a baba. (bár, egyelőre nem látják be, hogy ez gyakorlatilag alapigazság)

Sok anyukának okoz fejfájást, hogy kisebb súlyú a gyereke, mint a másiké, ugyanabban a korban. Ezen se aggódj, amíg a védőnő, a gyermekorvos azt mondja, hogy nincs gond. Hiszen mást örököl a te gyereked, és mást örököl mindegyik más kicsi. Sokszor a testvérek is egészen elképesztő különbséggel gyarapodnak életük ugyanazon szakaszában.

Nem szabad, hogy beszippantson ez a folyamatos versengés. Ne hagyjátok magatokat.

Hirdetés