Az anyaság negatívumai! Amit nem mondanak a kismamáknak!Bár a cím kicsit erős, igazából csak azt szeretnénk érzékeltetni, hogy vannak olyan összetevők, amik nem férnek bele abba a rózsaszín habcsókba, amit a gyermekvállalás során mesélnek az édesanyák. Mert bizony van olyan is, mikor nem minden halad a terv szerint, az anyaság mérlege ugyanakkor mindig a pozitív oldalra billen, hiszen az élet egyik legnagyszerűbb feladata.

Nézzük meg, mik azok a dolgok, amit sosem gondoltál volna a terhesség, a gyerek előtt!

Az anyaság negatívumai! Amit nem mondanak a kismamáknak!1. A szombat esti láz nem a retro discot jelenti, hanem azt, hogy természetesen mindig hétvégére megy fel a láza a gyereknek 39 fok fölé.

2. A nap csúcspontja, mikor a gyerekek elalszanak, és te ülve megeheted a vacsorádat, ami már két órája kihűlt.

3. A Grace-klinika maraton helyett nyolcszáz alkalommal nézed meg a Bogyó és Babóca részeket, és úgy érzed, már a zenéjétől bekattansz. (ezt fokozza, mikor a gyerek közli az oviban, hogy hétvégén Alma-koncert lesz)

4. A suliban az ősellenséged lesz később a legjobb barátnőd, mikor a gyerekeitek veszekszenek a játszótéren.

Az anyaság negatívumai! Amit nem mondanak a kismamáknak!5. Ha szemétszállítási nap van, és meghallod a kukásautó hangját, önkéntelenül is visítod, a következő sort: “Mit szállít az autó? Kukáát…kukát…”

6. A selyemfüggöny, amit még akkor kaptál anyukádtól, mikor nyakadba vetted a nagy felnőttkort, egy hatalmas hányásban tér örök nyugovóra.

7. Előre félsz a tavasztól, mert egy órát nem tudsz majd bent tölteni a lakásban, és este pedig üvöltve kell majd bekergetned a gyerekeid.

8. A kikapcsolódás nem azt jelenti, hogy elmentek a férjeddel wellnessezni a hétvégére, hanem azt, hogy lepasszolod a gyereket a mamához, és ablakot pucolsz tök egyedül.

Előző cikkMiért kell a folsav már a teherbeesés előtt is?
Következő cikkÍgy fertőtlenítsd helyesen a cumisüveget!