Mahe, a terápiás labrador az egyetlen, aki a 9 éves autista kisfiú bizalmába férkőzhetett.

Hirdetés

James Isiacc, a kutyus kisgazdija autista, nem beszél, nem szereti a bőrkontaktust, és a szemkontaktust sem veszi fel. Viszont van egy kutyája, akivel nagyon bensőséges viszonyt ápol.

A különleges kapcsolatot az interneten is nyomon lehet követni, szinte hetek alatt az internet sztárjai lettek, miután megjelentek a kórházban töltött idő alatt készült képek a párosról.

kutyas01

James február elején erős rohamokat szenvedett, ezért MRI vizsgálatoknak vetették alá. Kutyája pedig a kórház személyzetének engedélyével elkísérte, sőt, még az ágyra is felengedték, hogy bátorítsa a kisfiút.

James és Mahe kapcsolata gyakorlatilag az egész családot megmentette a széthullástól, hiszen a kutya érkezése előtt gyakorlatilag teljesen elszigetelve élték mindennapjaikat, mert a kisfiút állapota miatt nem lehetett kirándulni, vásárolni vinni, nem jártak közösségbe, mert nem fogta meg szülei kezét, és folyamatos stresszben tartotta szüleit. Azonban mostmár bárhová mehetnek, hiszen a labrador féltőn óvja kis társát, és a család újból boldog lehet.

1455778342870

A kutya egy speciálisan autistáknak kiképzett kutyus, egy Új-Zélandi szervezetnek köszönhetően került a családhoz, akik nagyon hálásak minden együtt töltött percért.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..