A kép illusztráció

A legtöbb baba 3 hónapos koráig kiderítetlen okból gyakran sír. Csak gyanítani lehet, hogy fáj a hasa. Nyilván hozzájárulhat ehhez a mama táplálkozási szokása, az általa elfogyasztott puffasztó ételek irritálják a babát az anyatejen keresztül. Éppen ezért hatásos lehet a hasgörcsök elkerülésére, ha a mama módosít étrendjén, esetleg szakember véleményét kéri. Mindenesetre a hirtelen, drasztikus változást kerülni kell. Sok esetben hasgörcsöt okozhatnak a babának a mama által szedett vas, fluor és más vitaminkészítmények, de akár az édesítőszerek alkalmazása is.

hasfájás1

Gyakran a babának a szopás vagy sírás közben lenyelt levegő is hasfájást okoz, ezért ügyelni kell arra, hogy a baba ne szopjon mohón, és rendszeresen büfiztessük.  Ha már kialakult a görcs, gyengéd hasmasszírozás, pár korty édeskömény, vagy ánizstea enyhíthet. Ezt az időszakot türelemmel, odafigyeléssel át lehet vészelni. A mama előbb utóbb rájön arra, hogy mivel enyhítheti a baba hasfájását. A 3 hónapos korig tartó hasfájás nem betegség, hiszen ennyi időre van szüksége a baba szervezetének, hogy az anyaméhben megszokott táplálkozásról áttérjen a külvilági evésre.

Előző cikkEgy életre megváltozik a nők agya, mikor anyává válnak
Következő cikkTerrortámadás! Ezt tanítják az óvodában!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .