2018.április 24……. A kiírt nap.. Lilikém jelét sem mutatja, hogy kiszeretne bújni! Pedig a szobája teljesen kész van, ruhácskái kimosva, kivasalva, a bőröndök az ajtóba kikészítve.. Instrukciók kiadva a családnak… De semmi! Reggel bementünk a kórházba, fogadott orvosom,, jól” megvizsgált, hátha… Zárt méhszáj, baba feje teljesen fent! Menjek haza, lépcsőzzek, vessük be Apát, hátha.. Ha semmi 2 nap múlva ismét itt találkozunk…. Otthon lépcsőztem, takarítottam, Apát is kihasználtam, semmi…. Letelt a 2 nap,mentünk vissza.. Még mindig zárt a méhszáj…. Irány CTG, áramlás vizsgálat, minden rendbe, innentől közölték naponta CTG….

Hirdetés

Szépen mentünk mindennap, baba szívhangja tökéletes, áramlás vizsgálatok is rendbe, már csak abban bíztunk hogy egyszer csak megunja és ki szeretne bújni… De semmi…. 2018.05.01. Reggel ismét vizsgálatok, orvosom mondja hogy nem várhatunk már sokat, hisz nem kiscsikó hogy 10 hónapra születik… Kértem még egy napot, hátha! Hazamentünk, elég meleg nap volt! Férjem kint tevékenykedett, kint ültem a teraszon! Egyszer csak a semmiből egy hatalmas görcs… Ez már az? Szóltam férjemnek, jöjjön, számoljuk az időt… Először 15 percenként,majd 10 percenként, majd semmi.. Elmentem fürödni, hátha ez lesz a mi napunk! De semmi… Éjszaka többször is görcsölt, néztem az időt, de semmi összefüggés!

2018.05.02. Reggel ismét kórház, orvosomnak nagy,, örömmel” mesélem a fájásokat, bizakodtunk hogy biztos nyílt a méhszáj… Megvizsgált, semmi…. Majd közölte hogy akkor ma császár, jelentkezzek be az osztályra.. Sőt.. Inkább a szülőszobára egyből! Kértem hogy várjunk még, nem engedett.. Nem kockáztat, ma megszületik Lilike…. Könnyeimmel küszködve bejelentkeztem, közben férjem megvette a kihelyezett automatából a császárcsomagot.. Oooo… Hát ilyen is van??? Van bizony…. Felvették az adataim, majd beraktak egy vajúdó szobába! Ott hatan voltunk… Sírva fakadtam…. Én nem így képzeltem, nem így akartam! Irigykedve néztem a fájdalmaikkal küszködő anyukákat…. Ők Anyák… Világra fogják hozni babájukat, megszülik… Nem kiveszik… Nagyon féltem… Féltem hogy mi lesz.. Nem is készültem császárra, biztos voltam benne hogy természetes szülésem lesz! Férjem néha velem lehetett, láttam rajta is a csalódottságot… Nem erre készültünk…

Aztán dél körül bejött egy hölgy, ő fogja beadni az epidurális érzéstelenít, majd hoztak egy ágyat feküdjek át meztelen, megyünk a műtőbe…. Remegve vetkőztem le, közben kértem a férjem a csomagokra vigyázzon!!! Ott toltak a folyosón, kinéztem az üvegablakon, Anyukám ott állt.. Elkapott a sírás ismét! Betoltak, üljek fel, kuporodjak össze, még jobban, ennél is jobban, na Anyuka megy ez jobban is.. Beadták… Nem mondom hogy nem fájt, de kellemetlen volt.. Segítettek visszafeküdni, majd megjelent a dokim! Na Alexandra.. Ma már Anyuka lesz…

Elkezdték… Közben férjem bejött, ott ült a fejem mellett… Fogta a kezem, beszélt hozzám… Majd egyszer csak egy furcsa szörcsögő hang,majd sírás… Gratulálok Anyuka, egy szép nagy lánya született… Összenéztünk, jöttek a könnyek SZÜLŐK LETTÜNK! Apa foghatta meg elsőnek, sosem felejtem azt mondta hogy hurka szaga van.. Nagyon nevettünk! Majd odatették az arcomhoz! Életemben nem éreztem ekkora boldogságot! Elszállt minden csalódottságom a szüléssel kapcsolatban! Már nem éreztem magam rosszul, hogy nem tudtam megszülni… Ennek így kellett lennie, hogy világra segítsék… Pedig mennyire féltem a császártól… Nem kellett volna.. Ugyan olyan jó Anyukája vagyok…. Ugyanúgy megvan a kötődés, tejem már aznap beindult, semmi baj nem volt! Anyukák! Akik úgy vannak mint én voltam, nektek üzenem, ne féljetek a császártól!

Hirdetés