A munkahelyi diszkrimináció soha nem elfogadható. Az Egyesült Államokban hosszú és sötét történelme van a társadalmilag elfogadott diszkriminációnak, olyan személyiségjegyek miatt, amiket nem lehet megváltoztatni.

Hirdetés

A rabszolgaság és a Jim Crow törvényektől az internációs táborok és a vallási intoleranciáig számos olyan időszak volt, amikor bizonyos csoportokat a megjelenésük vagy a különböző nézeteik miatt máshogy kezeltek.

Bár ezek idővel rengeteget javultak, még mindig van olyan formája a diszkriminációnak, ami jelen van a munkahelyeken. Egy nő nemrég azzal szembesült, hogy nem kaphat munkát csak azért, mert terhes.

Lindsey Wilcox nemrég tudta meg, hogy terhes. Pénzügyi helyzete miatt részmunkaidős állást kell vállalnia, hogy kitudják fizetni a dolgozó barátjával azokat a költségeket, amelyek elkerülhetetlenül együtt járnak egy babával. Lindsey mindenféle munkakörben keresgélt azért, hogy találjon egy olyan stabil munkahelyet, amivel fenn tudja tartani a családját.

FOX13 csatornának elmesélte, hogy a folyamat nem volt túl könnyű. A munkáltatókkal való jó kapcsolat kialakításának érdekében Lindsey őszinte a terhességével kapcsolatban. Ez biztosítja, hogy ne kerüljön bajba a különböző vizsgálati időpontok miatt.

Lindsey nemrég beküldött egy jelentkezést egy floridai étkezdébe, Lakeland városában. A Facebook Messenger-en keresztül lépett kapcsolatba az egyik dolgozóval. Az egyik vezető válaszolt Lindsey jelentkezésére.

Reggel 9:15-re kértek egy találkozót. Lindsey azonnal válaszolt az ajánlatra, és elfogadta az időpontot. A becsületesség és az udvariasság érdekében Lindsey egy üzenetet is küldött az állapotáról.

Leírta, hogy mennyire nehéz volt olyan munkáltatót találnia, aki a terhessége ellenére is hajlandó felvenni. Lindsey megemlítette, hogy az állapota ellenére is elkötelezett és kemény dolgozó lesz.

Ezt írta az étkezdének:

“Csak tudatni szeretném, hogy terhes vagyok. Keményen kerestem, hogy találjak valaki olyat, aki terhesen is alkalmazna. Tudom, hogy nem sok hely szeretné ezt, de rendesen fogok dolgozni és mindig ott leszek, amikor szükség van rám. Ez így rendben lesz?”

Habár Lindsey-t már korábban is elutasították, megdöbbent, amikor meglátta a munkáltató válaszát. Az étkezde vezetője egyszerűen ezt válaszolta: “Nem, köszönöm”.

Lindsey sokkos állapotba került, amikor a munkáltató lemondta az interjút. Miután meghallgatta a történteket, Lindsey barátja úgy döntött, hogy közzé teszi a Facebookon a beszélgetésről készült képernyőképeket. Felháborította az érzéketlen válasz.

FOX13-nak adott interjúban Lindsey kiáll a várandós nők alkalmazása mellett:

“Egy szülő tízszer keményebben dolgozik, mint egy 16 éves gyerek, aki péntek esténként bulizni jár”

Hirdetés