Egy anyuka kálváriája a nemtörődöm ex férjével!

Hirdetés

A kapcsolatuk a kislány születés után egy évvel megromlott! Apuka kicsapongó, felelőtlen magatartása miatt! 

Anyuka elköltözött a gyerekkel, aztán elindult a sokak számára ismerős szélmalomharc! Apuka, hogy mentse a menthetetlent, a családsegítő szolgálathoz fordult, ahol mindenféle hazugságokat állított, aminek ott láthatóan hitelt is adtak! Anyukát és a kislányt többször ellenőrizték, meghallgatták aztán bizonyságot nyert , hogy az apuka valótlan dolgokat állít! De a családsegítő itt sem szállt ki a történetből,  a későbbiekben erre visszatérünk! Anyuka minden, a gyermekkel járó költség terhet egyedül viselte, apuka sem a láthatási jogával sem pedig a fizetési kötelezettségèvel nem kívánt élni! 

Eljött a bírósági szakasz, a válópert tárgyalni kezdte a bíróság! A kislányt anyuka felügyelete alá helyezték, az édesapa részére kijelölték a kapcsolattartást és a tartásdíj mértékét! 

A tárgyalásokat követően sem történt változás , apuka a gyermeket nem látogatja, a tartásdíjat nem fizette! Egy ideig el is tűnt, a fel év nem fizetés után viszont anyuka panasszal élt a bíróságon! A bíróság a körülményeket figyelembe véve, behajtási rendelt el, mivel az  apának sem ingó sem ingatlan vagyon nincs, bejelentett munkahellyel nem rendelkezett, a behajtásra kiadott összeg tőle nem volt ba hajtható! 

Apuka újra felkereste a családsegítő szolgálatot, ahol olyan panasszal élt, hogy gyermekét nem látogathatja. A kislányt kijelölt időközönként, felügyelt láthatásra kellett vinni, a gyerek akarata ellenére , mert az apukának joga van hozzá! Viszont a kötelezettségènek továbbra sem tett eleget! A bíróság többszöri felszólítása ellenére sem fizette meg az elmaradt tartás díjat, ezért felfüggesztett börtönbüntetést kapott! Ez a történet több mint két éve tart, apuka a jogait minden további nehézség nélkül érvényesítheti, miközben kislanya után két éve tartásdíjat nem fizet, ezt az állam azóta sem előlegezi meg!

Az anya számára az elhúzódó eljárás sok nehézséggel jár, gyermeket továbbra is egy jövedelemből, egyedül neveli! 

Hirdetés