Az Indigók gyakran egyesítik magukban a férfi és a női aspektusokat. Gyakran erősek és kitartóak (jang), máskor pedig érzékenyek, még felnőttként is sírnak (jin).

Az Indigók nagyon könnyen megértik a dolgok összefüggéseit, ezért tudnak nagyon jó segítők és tanácsadók lenni.

Nagyon nagy empatikus készséggel rendelkeznek, ezért a feltétlen szeretet, amit a szülők megadhatnak nekik, nagyban segítik ezt a képességüket magasabb szintre emelni.

Sokszor azt érzik, hogy túl sokat követelnek tőlük, ezért hajlamosak lehetnek a pszichés betegségekre. Ha azonban tudatosítják életcéljukat immunitás alakul ki bennük, hiszen sokkal inkább érzik magukat szellemi lénynek, mint fizikainak, nem azonosítják magukat testükkel.

Nagy a tudásvágyuk, fontos számukra a struktúra, hogy átlássák az összefüggéseket. Nem fogadnak el egyszerű válaszokat, a valóságra kíváncsiak. Muszáj, hogy érezzék a válaszok mélyebb okát.

Nevelésüknél – hasonlóan a kristály gyermekekhez – a régi hatalmi elven működő rendszer nem működik. Hisz ők pont azért születtek a Földre, hogy a régi módszereket megkérdőjelezzék.

A szülő-gyermek viszonyban nagyon fontos a partnerség. Tehát, hogy nem egy tudatlan „tárgyként” kezeljük őket, hanem mindent megosztunk velük. Hasonló lehet ez a kristály gyermekeknél leírtakhoz, azonban azt ne felejtsük el, hogy az Indigók a Kristály gyermekek szülei, tehát egy megelőző korosztály. Mintegy előfutárként születtek le.

Nagyon sok szeretetre van szükségük, és nagyon sok támogatásra, hogy kifejezhessék magukat és elérjék a céljukat. Lehet több dologba fognak bele és sok minden érdekli őket, nem szabad csak a saját akaratunkat rájuk erőltetni. Az Indigógyerekek felnövekedve a szenvedélyeiket követik, és új, szokatlan, kreatív, és örömteli lehetőségeket választanak. Ezt el kell fogadnunk és támogatnunk kell őket ebben.

A tolerancia is nagyon fontos az életükben. Hisz egy olyan világot próbálnak megteremteni, ahol mindenkit tolerálunk és elfogadunk. Ezért ennek már a családon belül is működnie kell. A családon belül, ha probléma van fontos, hogy meghallgassuk egymást és közösen találjanak megoldást bárkinek a problémájára.

Természetesen azért lehet határt szabni az Indigóknak is, sőt kell is, ezt azonban mindig nyugodtan és nagy nagy szeretettel magyarázzuk el nekik, hogy miért és hol húzódnak ezek a határok.

Akár hiszünk ebben, akár nem, azért mégis mindenki közös célja lehetne ez a „gondolkodás”, hisz biztosan jobban tudnánk egymást mellett élni szeretetben, mint gyűlölködésben.

Előző cikkNemi identitás és a testvérek helyzete
Következő cikkHa meghal a kis barátod! A halált is meg kell ismerni!

1 hozzászólás

  1. Rám nagyon jellemzőek ezek a jegyek. Honnan tudjátok pontosan, hogy illik-e rátok ez a leírás. Vagy el sem hiszitek ezt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .