Az öblítők azért ártalmasak, mert nagyon sok illatanyagot tartalmaznak. Általában az a nézet, hogy az öblítő feladata, hogy illatosítsa a ruhát. Na most az a helyzet, hogy az öblítőt alapvetően nem ezért fejlesztették ki. Három funkciója van, és közülük csak az egyik az, hogy illatosítja a ruhát. A női meddőség,mi okozhatja

A másik kettő:

a vegyszer maradványokat semlegesítse

puhává tegye a szövetet.

Amikor régebben por mosóporral mostunk, sprődebb lett tőle a szövet, hiszen lúg és egyéb származékok maradtak benne. Erre találták ki az öblítőt. Na most azt gondolom, hogy ma már szinte egyáltalán nem indokolt a használata a jelenlegi mosószerekkel.

Az öblítő úgy működik, hogy egy kationos felületaktív anyag, gyakorlatilag beszívódik a szövet szálaiba. Ettől puhának érezzük. Azonban tartósan vegyszerrel itatjuk át ruháinkat, amik bennemaradnak miután végeztünk a mosással. Amennyiben a BioBrillel mosunk, ez nem történik meg, mivel gyakorlatilag nem marad vegyszermaradvány a szövetben.

A lényeg az, hogy gyakorlatilag felszívódik a szövet szálaira az öblítő anyaga. Ez egy ragacsos cucc, ami az öblítő adagoló nyílására is kirakódik. Tehát, amikor felszívódik a rostokban, akkor magával visz illatanyagot is. Az illatok pedig nagyon mérgezőek, ezek szintetikus anyagokból készülnek, és a szervezet nem ismeri fel, nem tud mit kezdeni velük, méregként kezeli őket, ha találkozik velük. Legtöbbjük élettani hatása pedig teljesen ismeretlen, aminek már ismerik a hatását, azok nagy részét be is tiltották. Tehát amikor öblítőt használsz a ruhádban ott vannak az illat molekulák is a szálakhoz kötve. Majd amikor ezt hordod napi 24 órában a bőrfelületed kb 80%-ékával érintkezik. Mivel nem nagyon szoktunk ruha nélkül létezni az életed 100%-ban egy vegyi köpeny van rajtad.

4000-féle olyan illat alapanyagból készült illatról beszélünk, amikről nem tudják, hogy mi a hatásuk. Ma jelenleg nem tudják, hogy mi a hatása a szintetikus illatoknak. Rákot okoz? Impotenciát? Vagy nemzőképességet csökkent? Milyen hatással van egy születendő gyermekre? Ezekre senki nem tudja ma a választ. ami válaszok meg fellelhetők azok nagyon rémisztőek, csak meg kell nézni egy illatanyag biztonsági adatlapját. Ez egy orosz rulett. Egy illatanyagban akár 200-féle alapanyag is lehet.

Amikor hordjuk ruháinkat, a szervezetünk párologtat, mégha nem is mondanánk ezt izzadásnak, de ez a kipárolgás kioldhatja az illatanyagok maradványait.

Ez a rossz hírem. Akinek van valamilyen bőrbetegsége, irritáció meg ilyenek, annak nagyon el kell gondolkodnia azon, hogy az öblítőt ki kell hajítani a kukába. Mert ott már valószínűleg telítődött a szervezete valamilyen anyaggal. Persze nem azt mondom, hogy minden bőrbetegségnek az öblítő az oka, de az biztos, hogy a bőrbetegségeken nem segít az öblítő. Sőt, inkább rontja az állapotát a különböző állapotoknak – a bőrbetegségeknek persze van lelki eredetű oka is, de ez most nem az, ebben nem mi vagyunk a szakértők.

Forrás : NKP.hu

Előző cikkZsarnok a gyermeked?-Te tetted azzá
Következő cikk11 éves kislány segítette világra testvérét