oroszlan31

A horoszkópkészítés ősi tudomány. Komoly munkát és tudást igényel egy adott személy horoszkópjának elkészítése. Sajnos a napjainkban megtalálható nagyon sok napi horoszkóp már elvette a fényét az igazi horoszkópkészítésnek- hisz ezek a napi meghatározások csak az emberek szórakoztatására készültek.

A teljes horoszkópelemzés nagyon összetett dolog- és minden embernél más és más. Hiába tartalmazza az adott jegyeket, bolygókat és házakat- ezek kombinációja több milliárd lehet, mely jóval több lehetőség, mint ahányan élünk a Földön. Természetesen a horoszkópkészítők is mást mást olvasnak ki az adott születési horoszkópból- de ezek mindegyike megállja a helyét.

Általánosságban

A horoszkópelemzéshez ismernünk kell az adott időpontban álló – 10 égitestet, 12 házat, és 12 állatövi jegyet.

Az égitestek, melyek végighaladnak az állatövön bolygóknak nevezzük, holott ez nem igaz. Hisz a Nap például nem bolygó, hanem csillag, és nem is halad végig az állatöveket, hanem egy helyben áll. A Föld forog. Mivel azonban a Földről nézzük a csillagos eget, így jellemezzük egyszerűen a mozgását.

oroszlan-eves-horoszkop_2013-01-11-1357914024A bolygóknak különböző hosszúságú időre van szükségük, hogy végighaladjanak egy-egy állatövi jegyen.

  • A Hold – 2,25 nap
  • A Nap – 1 hónap
  • A Jupiter – 1 év
  • A Plútó – 20 év

Ezért lehetséges, hogy egy azon évben született emberek rendelkezhetnek azonos képességekkel, lehetőségekkel- de ez mozgatja a világot- hisz a tömeghatás érvényesül.

Az Oroszlán – Július 23- Augusztus 22

Bevezetésként annyit írnék, hogy ezek a jellemzések általánosak. Hisz minden ember teljes horoszkópjában jelen van az összes állatövi jegy- de persze nem mindegy melyik házban, nem mindegy a születés pillanatában melyik bolygó állt az adott jegyekben. Ezek mind, mind befolyásolják az adott személy jellemét. Az Aszcendens is különleges. 35 éves kor fölött már inkább az Aszcendens jegyének tulajdonságai jelennek meg az ember jellemében.

indexAz Oroszlán a legerősebb tűz jegy. Hozzá rendelik a naprendszerünk legnagyobb bolygóját a Napot. Minden más is a Nap körül kering. A Nap minden bolygót magához vonz, akárcsak az Egó- amiben az Oroszlán bővelkedik.

Az Oroszlán a tűz jegy miatt lobbanékony, nagyon bátor jellemű. Képes gyorsan felcsattanni. Azonban nagyon lelkes tud lenni, jellemző rá a kezdeményezőkészség. A vakmerőség is jellemző rá. Bármibe belevág, de nem méri fel a lehetőségeit. Ha téved, könnyen regenerálódik.

Az Oroszlán különb, mint az összes többi jegyű személy- legalább is ezt gondolja magáról.

Főnöknek, vezetőnek termett. Nehezen viseli, ha nem ő dirigál. Ettől függetlenül nagy munkabírású.

A tűz jegyek – így az Oroszlán is – felfelé törekszik- és sokszor elemészt, mint ténylegesen a tűz. Felmelegíti a vizet és a levegőt- azaz, lelkesebbé teheti a víz és a levegő jegyűeket.

Az Oroszlán férfias jegy, ő a yang. Nagyon sármos, határozott, azonban agresszív is tud lenni. Kiáll másokért és persze saját magáért is, sokszor akkor is, ha nem kéne.

Az Oroszlán jegyében összegyűlik az erő és az energia , melyet az ember a külvilágba is kiáraszthat.

Ha numerológiát nézzük az Oroszlán száma az 1-es. Ő a kezdet, minden lehetőséggel megáldva, hogy sikereket érjen el.

Hivatás terén minden „fő” vagy „vezető” szakma jellemző tevékenység erre a jegyre.

oroszlan

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .