Kaposvár, 2021. március 28. A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinát készítik elõ oltáshoz a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház oltópontján 2021. március 28-án. MTI/Varga György

Sorra kerülnek csecsemők kórházba koronavírussal. Kétszáznyolc ágyat tartanak fenn nekik. Sokan vannak súlyos állapotban.A csecsemőket is támadja a koronavírus új mutánsa

Hirdetés

Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója szerdán Magyarország élőben extra című műsorunkban elmondta, a járvány első és második hullámához képest most az újfajta vírusvariáns új tüneteket jelenített meg a gyermekek körében, a felnőttekhez hasonló tünetcsoportok jelentkeznek, köhögés, légúti tünetek, tüdőgyulladás.

Nagy Anikó közlése szerint a covidos tünetekkel érkező gyermekeket néhány nap alatt sikerül jól kezelni.

A gyerekek magasabb életkorúak voltak, de a harmadik hullámban megjelentek az alacsonyabb életkorú gyermekek is, akik változatlanul enyhe és középsúlyos gyermekek – tette hozzá.

A főigazgató nagyon jó hírnek nevezte, hogy eddig az összes koronavírusos gyermeket sikerült megmenteni. Velkovics Vilmos kérdésére Nagy Anikó elmondta néhány gyermek szorult mesterséges lélegeztetésre, akik hasonló ellátást kapnak, mint a felnőttek.

http://hírtv

Hirdetés