Egy nagyon érzéki videó került fel Youtube-ra egy újszülött ikerpárról, amelyben tulajdonképpen a Baby spa-t mutatják be, ami kb. 10-15 percig tart. A fürdőzést újszülött gyermekeknek fejlesztették ki és az erre szakosodott személyzet foglalkozik vele. A MONACO gyermek SPA masszázskádak egyedülállóan jó közérzetet biztosítanak a legkisebbeknek. Használata során a pezsgőfürdő és a színterápia nyugodt alvást is biztosít.

Hirdetés

A babák számára a langyos vízben lebegés a születés után, a biztonságos babavárás időszakát idézi vissza. Babamasszázzsal kombinálva enyhítheti a szülést követő izomfeszesség okozta kellemetlenségeket, és kedvező hatással lehet a csecsemőkori hasfájásra. A vízben töltött idő/lebegés, ez egy speciális formája a babaúszásnak, anyaméh állapotra emlékezteti a babát, ez biztonságot és nyugodtságot kölcsönözhet, így kedvező hatássassal bír az idegrendszerre. Elősegítheti, hogy a fontos mozgásfejlődési szakaszok ne maradjanak ki, amelyek a későbbiekben akár komoly problémákhoz vezethetnek.

Lebegés, flotáció: A lebegés a babaúszás egy olyan speciális formája, amely során a baba egy lebegésre kialakított karikával mozog a vízben. Illetve az is lehet, hogy nem mozog, csak élvezi a súlytalanságot. Az élmény az anyaméhben eltöltött időszakhoz hasonlíthat a baba számára, szabadnak lenni a vízben!

  • Megerősíti a kötődést és bizalmat baba és szülő/hozzátartozó között
  • Elősegíti, hogy a különböző mozgásfejlődési szakaszok ne maradjanak el
  • Jótékony hatással bír a túlzott feszességen, lazaságon, illetve aszimmetrián is
  • Enyhíti a hasfájás okozta görcsöket
  • Felkészíti a babát a későbbi babaúszásra

A gyermek masszázskádak előnyei:

  • vegyszermentes fürdőzés, minden használat után leengedjük a vizet
  • 6-8 éves korig is használható, egy éves kor után, akár napi szinten is
  • 0-6 hós korban heti 1x-2x…speciális nyakkarikával
  • 1 éves kor után móka és kacagás a pancsolás a gyermek jakuzzikban, akár a napi fürdetésre is használható
  • bel- és kültéren egyaránt használható.

 A videóban az babákat úgy fürdetik, hogy szorosan maradjanak egymással a vízben, úgy, mintha az anyaméhben lennének. A vízből egyszerre veszik ki őket, egymás testéhez érve. A fotókon látni, hogy nagyon jól esik nekik, jól érzik magukat. Youtube – n a keresőbe írva láthattok egyre több videót ezzel a címmel: Baby spa. A videókat készítők felhívják a szülők  figyelmét, hogy ezt semmiképpen se próbálják ki otthon, mert a Baby spa technikához szakavatott személyzetre van szükség!!! 

Hirdetés