A legtöbben rettegünk a gyógyszer beadásától. Persze a legjobb, ha a gyermeket nem tömjük tele az első köhintésre antibiotikumokkal, hisz a legfontosabb, hogy a saját immunrendszere fejlődni tudjon. Ha ezt elnyomjuk, akkor szinte folyton beteg lesz a baba. Ilyenkor mondjuk azt, hogy gyenge a pici, örökölte, pedig ez nem igaz. Sokszor a mi túlféltésünk áll a gyermek folyamatos betegségei mögött.

Hirdetés

Azonban vannak esetek mikor nem tudjuk elkerülni, hogy gyógyszert kapjon a pici.

A gyógyszer beadást is lehet viccesen, játékosan beadni. Persze vannak babák, akik alapból „szívesen” beveszik a gyógyszert. Van azonban olyan is, hogy le kell fogni 3 szülőnek- ami persze nem jó, mert a gyereket egy életre elijesztik a gyógyszer bevételtől és később csak rosszabb lesz.

Ha a gyermek a mesét szereti, akkor meséljünk a gyógyszerhez- találjuk ki , hogy a mese hőse is ilyen finom nedűt eszik azért, hogy erős legyen. Ha számolni szeret, akkor számoljuk együtt a cseppeket, ahogy a kanálba tesszük a kanalas orvosságot stb.

Amire azonban mindig jó ha figyelünk:

  • Tartsuk hűtőben a gyógyszereket
  • Kerüljük a rossz ízű gyógyszereket. Ez nehéz feladat, de azért ma már törekednek legalább a piciknek „finom” ízű gyógyszert készíteni.
  • Kísérletezni ne a picin kísérletezzünk. Olyan szert ne használjunk, amiről tudjuk, hogy nem biztos, hogy segít.
  • Lehetőleg olyan gyógyszert kérjünk, amit elég naponta 1-2 szer beadni
  • SOHA ne adjunk a babának- de magunknak sem – megmaradt gyógyszert. Amit még találunk a szekrény alján. Az antibiotikumokat végig kell szedni akkor is, ha már tünetmentesek vagyunk, hisz ha félbe hagyjuk komolyabb problémákat okozhat- ezért antibiotikum nem is lehet otthon pl. egy fél levéllel.

gyógyszer

Hirdetés