Az újszülöttek étkeztetése és emésztőszervi igényei eltérnek attól, mint amilyenné néhány év elteltével válik. Remélhetőleg minden kisbaba megtapasztalhatja legalább a világra jöttének első szakaszában, hogy a baba ételek között a legjobb számára az anyatej.

Hirdetés

Viszont nem mindenki tudja olyan hosszú ideig anyatejjel táplálni a kisdedét, mint ahogyan arra igénye lenne. Legtöbbször az elapadás a legfőbb ok, de gyakran megesik az is, hogy a tej nem eléggé tápláló. Ezért az orvosok és a védőnők azt ajánlják, hogy csupán tápszerrel etessék a kicsit, addig, amíg egyéb ételek megemésztésére is képes lesz. A tápszereket leginkább életkor szerint és az emésztőrendszer egyedi jellemzői szerint választják ki a kisbaba számára.

Körülbelül négy hónapos korától a tápszer mellett meg lehet kezdeni a hozzátáplálást- nagy súlyú tápszeres baba esetében ez lehet 3 hónapos kor is- , vagyis olyan baba ételek kipróbálását, amelyet képes feldolgozni a szervezete. A leggyakrabban bizonyos gyümölcsökkel és zöldségekkel kezdik mindezt. Csak fél éves kora után javasolt a húsok bevezetése és még később, körülbelül nyolc hónapos kora után a tejtermékek és tojásfélék megismertetése.

Vannak olyan babák, akiknek csak azok a baba ételek ízlenek, amelyeket a boltok polcain lehet kapni. A legtöbbször ezek is korhoz kötöttek, illetve különböző kombinációkban kaphatóak, hogy minden kismama megtalálhassa a legmegfelelőbbet a csöppségének. Ugyanakkor az ilyen, komplex baba ételek lehetővé teszik, hogy a kicsi ne unja meg egyhamar egyik vagy másik terméket, mégis kiválaszthassa a kedvencét.

Meglepő lehet, de a bébiételek között találhatsz olyat, mely apró magvas gyümölcsöket tartalmaz. Az üvegre írt életkor pedig nem 2 éves kor utáni. Ne félj, a baba ételekben nem találhat meg az allergiát okoz magocska. Ez nem kerül az ételbe, viszont az íze miatt imádják a gyerekek. Bátran meg is ehetik az 1 évesek is.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .