Számtalanszor halljuk, hogy az ember legjobb barátja a kutya. De az keveseknek jut eszébe, hogy a macska is lehet ugyanolyan ragaszkodó a gazdáihoz, a családtagokhoz, mint egy ugató házőrző, remekül eljátszik vele a gyerkőc, legyen bármennyi idős is.

Hirdetés

A cicákkal készült videók arról árulkodnak, hogy viccesebbek bármely játéknál, amit egy kicsi kaphat. Ők is éppúgy emberbarátok, mint a másik négylábú kedvencek, viszont a körmeik, fogaik miatt nagyobb veszélyforrásnak ítélik meg őket.

Az első időkben valóban távolságtartóbb a macska, de ha már megszokják az új családtagot, hamar a bizalmukba férkőznek, és a legjobb barátjukká fogadják őket.

A cikkben szereplő néhány videón láthatjuk, milyen sok mókát, örömet, boldogságot tudnak okozni doromboló kis lakótársaink. Ezért, ha baba érkezik a családba, a macska is maradjon nyugodtan, hiszen aggodalomra semmi ok, összeszoknak. 🙂

Persze vannak a macskák közt is olyan jelleműek, akiknél ez a folyamat egyszerűen nem megy végbe, hiszen némelyik cica, bármilyen jószándékú is legyen, nem tud alkalmazkodni, és nincs tisztában testi adottságaival. Így bár nem akarja bántani a kisbabát, mégis megtörténik a baj, ezért mindig legyünk körültekintőek, mielőtt összeeresztenénk őket.

Hirdetés