légzésfigyelő

A babafigyelő berendezések az anyák biztonságérzetét segítik. Mielőtt megszületne a picink, szeretnénk mi is bebiztosítani magunkat, hogy semmi baj ne történjen. Ezt még nem tudjuk, de szülés után egészen megváltozik majd az alvási szokásunk. Minden egyes rezdülésre fel fogunk ébredni, akkor is ha a baba nem ott alszik, ahol mi.

Azonban a napi rutin végzése során jók lehetnek ezek a berendezések, hisz ha a pici alszik, mi tudunk mást csinálni – bár eleinte jó, ha mi is pihenünk.

Légzésfigyelő

Azoknál a babáknál hasznos, ahol fennáll a bölcsőhalál veszélye – koraszülöttek, dohányos szülők babája stb.. Esetleg előfordult már a családban bölcsőhalál.

Ez a kisbaba alvás közbeni légzését figyeli. Ha rövid időre ez kihagy – kb. 20 másodperc – akkor nagyon hangos sípoló hangon jelez. Ez azonban csak jelezni tud, mellé szükséges tudni a szülőknek, hogyan kell a picit veszély esetén újraéleszteni.

A készüléket többször ellenőrizzük, hogy jól működik-e. Hátulütője lehet, hogy ha éjjel kivesszük az ágyból a babát, és nem kapcsoljuk ki a figyelőt, az éjszaka közepén riaszt, hisz nem érzékel légzést. Ezt félálomban sokszor elfelejtjük…

Légzés figyelő már ikerváltozatban is kapható.

Baba monitor

Ha nem tartózkodsz olyan közel, hogy halljad a baba hangját, akár a figyelő sem ér el olyan messzire, akkor ajánlott a baba monitor.

Ez vezeték nélkül teszi lehetővé, hogy figyelemmel kísérd, amit a baba csinál- általában alszik. Itt a hang mellett, folyamatos képet kapsz a babáról, amit a tv-n nézhetsz.

babamonitor
babamonitor
Előző cikkA tűző napon, babakocsiban hagyták gyermeküket, amíg ők kocsmában voltak
Következő cikk9-12 hónap között a beszédtanulás segítése

1 hozzászólás

  1. Mi a monitoros megoldást szerettük volna de sajnos a pénztárcánknak drága 🙁 Így maradt a légzésfigyelő,bár nem állt fent a bölcsőhalál veszélye(nem cigiztem miután tudtam,h terhes vagyok és családban sem volt),de Maxim így is velünk egy szobában van 🙂 Szerintem féléves koráig ez így is marad, én így érzem magam biztonságban és Őt is. Szülés előtt olyan mélyalvó voltam,hogy szinte semmire sem keltem fel,végig aggódtam a 9 hónapot,hogy hogy fogok majd felkelni ha sír a Picim,de amint szültem mint akit “elvágtak” én olyan felületesen alszok,hogy minden apró neszre pl.szúnyog fent vagyok,ha megmozdul akkor is 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .