Dog and Baby Nap Together
  1. Kevesebb betegség:

Egy finn kutatás kiderítette, hogy a kutyatartás emberekre gyakorolt pozitív hatásait már csecsemőkorban ki lehet mutatni. A vizsgált családok közül azokban, ahol volt kutya a babák 33%-al kevesebb betegséget kaptak el, mint a kutya nélküli családok babái.

Hirdetés

2. Az olvasni tanuló gyerekek magabiztosabbak, ha van kutyájuk:

Az olvasni tanuló gyerekek általában bizonytalanok, félnek mások előtt hangosan olvasni. Ilyenkor nagy segítség lehet a nekik, ha a szülők hagyják, hogy állatok mellett gyakorolják a felolvasást, és tapasztalatot, önbizalmat gyűjtsenek

3. Kevesebb allergia:

Egészségügyi kutatás arra a következtetésre jutott, hogy a kutya mellett felnövő gyerekeknél, fele akkora arányban alakul ki allergia vagy asztma, mint a kutya nélküli gyerekeknél.

4. Kevesebb szívbetegség:

Pozitív összefüggés van a kutyatartás és a kevesebb szív- és érrendszeri betegség között is. Ezt főleg azzal magyarázzák, hogy a kutyatartók többnyire kevesebbet stresszelnek, mint mások, és így kevésbé küzdenek vérnyomás problémákkal.

5. Több mozgás:

Ezt talán nem is kell magyarázni: akinek van kutyája az több időt tölt a szabadban, és többet is mozog. Ez különösen fontos a gyerekeknél, akik így hozzászoknak az aktívabb, sportosabb életmódhoz.

6. Az autista gyerekeket is megnyugtatják a kutyák:

A montreali Egyetem kutatói kimutatták, hogy az autista gyerekek stressz szintje jóval alacsonyabb lesz, ha együtt élnek egy kutyával. Ez pedig segíti a viselkedési, beilleszkedési problémáik megoldását.

7. Jobb testvéri kapcsolat:

Az együtt, játszva eltöltött órák magasabb száma és a közös felelősségvállalás miatt a kutyás családokban általában mélyebbek és jobbak a testvéri kapcsolatok.

8. Még akkor is megéri kutyát tartani, ha a gyerek allergiás rá:

A kutyákra allergiás gyerekeknél figyelték meg a kutatók, hogy ha az allergiájuk ellenére sokszor együtt vannak kutyákkal, akkor kisebb arányban alakul ki náluk a minden 10. embert érintő krónikus bőrbetegség, az ekcéma.

Ez is érdekelhet!

9. Kutyatartás = jófej kölykök:

Azokban a háztartásokban ahol van kutya a gyerekek magabiztosabbak, barátságosabbak, és nagyobb önuralommal rendelkeznek.

10. Gondoskodásra nevel:

Ha elég nagyok a gyerekek, akkor rájuk lehet bízni a kutyatartással járó feladatokat, ez pedig felelősségvállalásra és elköteleződésre tanítja őket.

+1. A gyerekek sokkal aranyosabbak kutyával együtt:

Sőt, még a kutyák is aranyosabbak gyerekkel együtt! Ez már önmagában elég erős érv a kutyatartás mellett.

Hirdetés