A babamasszázs egy szoros köteléket alakít ki anya és babája között. Minden baba szereti, ha a mama masszírozza. Ez a folyamat az esti fürdetés után egy kis meghitt kettesben levést is ad a babával. Ha rendszeresen végezzük láthatjuk, hogy a babánk már várni fogja ezt az együttlétet.

masszazs

[box type=”info” align=”aligncenter” width=”600″ ]Lehet, hogy a csecsemő csak rövid időre képes összpontosítani, ezért az első alkalmak csak néhány percig tartanak. Később ez az idő akár fél órára is nőhet. Azonban jelöljünk ki ennek egy fix időpontot- így a baba már készülni tud rá. Neki biztonságot adnak ezek a fix programok.[/box]

A masszázst olyankor végezzük, mikor a baba már jóllakott és nyugodt. Mi is igyekezzünk kiiktatni legalább erre az időre a gondjainkat.

Hogyan készüljünk fel:

  • Próbáljunk nyugodt légkört teremteni a masszázsnak. Ha kell tegyünk be nyugtató zenét- esetleg azt, amit még kismamaként hallgattunk.
  • A szoba, ahol masszírozunk legyen huzatmentes. Legyen meleg, hisz a baba meztelenül van.
  • Ha tehetjük legyen természetes fény. Azonban, ha este végezzük a masszázst a lefekvés előtt, akkor alulról világítsuk meg a szobát, hogy a baba szeme ne sérüljön.
  • Tegyünk tiszta textil pelenkát oda, ahol a babát masszírozni fogjuk.
  • masszasA masszázs minden szakaszában tegyünk a kezünkre babaolajat, ettől lágyabb lesz a folyamat.
  • Ha a baba bőre valahol piros, esetleg sebes, ezt a részt kihagyjuk a folyamatból.
  • Ha a babát már feltettük a masszírozó helyre, vetkőztessük le. Már ekkor beszéljünk hozzá, puszilgassuk meg. Ha már meztelen, és látjuk, hogy kész a masszírozásra, akkor tegyünk a tenyerünkbe egy kis olajat. Ezt melegítsük fel a kezünkben, és kérdezzük meg a babát, hogy „Megengeded, hogy egy kicsit megmasszírozzalak?”
  • Majd ezután simítsuk végig mindkét lábát a kezünkkel.
  • A masszázs alatt a baba figyelmét összpontosíthatjuk egyes testrészeire is. Fogjuk meg az egyik karját, picit rázzuk meg és mondjuk is neki, hogy lazítson. Ha érezzük, hogy sikerült, dicsérjük meg őt. Ezt a többi végtaggal is megtehetjük. Ezzel megtaníthatjuk, hogyan összpontosítson az egyes testrészeire, és hogyan lazítsa el őket.

mass1

 

Előző cikkA kisbaba álma és amit elvéthetünk
Következő cikkElső szavak! Miért különlegesek!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .