Üdvözlök Mindenkit, Kovács Máténak hívnak és iOS fejlesztő vagyok. Ebben a cikkben az egyik alkalmazásomat szeretném bemutatni, amelyet kimondottan kisbabákat nevelő szülőknek készítettem.

Az applikáció lehetővé teszi, hogy a korábban használt papír helyett a telefonunkba rögzítsük a gyereknevelés során mért adatokat, ezáltal bárhol és bármikor elérhetőek legyenek, akár több eszközön is. Ilyen értékek többek között a baba növekedésével kapcsolatos adatok, mint például a magasság és a súly. Az etetéssel kapcsolatban követni lehet a szoptatást, a tápszeres etetést és a hozzátáplálás folyamatában fel lehet jegyezni a különböző ételeket is. Ezen felül fel lehet jegyezni, hogy mikor és mennyi ideig játszott vagy aludt a baba, továbbá a fürdetéseket és a tisztába tevéseket. Valamint az egészséghez kapcsolódóan fel lehet írni benne a oltásokat, a beadott gyógyszereket és a gyermek aktuális testhőmérsékletét is. Ezen adatok mind elmentésre kerülnek, az eszközök között szinkronban maradnak és visszakereshetőek. Továbbá lehetőség van arra is, hogy időzítőket állítsunk be a pelenka ellenőrzésére vagy egy adott gyógyszer beadására.

Saját gyermekem egyelőre nincsen, ezért több édesanyával is beszélgettem, hogy mik azok az adatok, amelyeket ők fontosnak találnak egy gyermek nevelése közben. Így alakult ki a fentebb említett lista, de természetesen új ötleteket is szívesen várok. Egyelőre csak az angol verzió érhető el, de a héten érkezik majd a magyar fordítás hozzá, addig is az ikonok alapján remélhetőleg könnyen használható.

A főoldalon érhetőek el az naplózáshoz elengedhetetlen funkciók.
« A 4 »

Természetesen több gyermeket is támogat, ezáltal ha olyan szerencsés helyzetben vagytok, hogy ikreket neveltek, vagy több fiatal baba van a családban, az applikáció akkor sem agy cserben.

Az Androidos változat a nyár folyamán fog elkészülni.

Az appet letölthetitek az App Storeból a következő linkre kattintva:

https://appsto.re/hu/nfHNkb.i

Vagy a „Baby Tracker Feed Logger” kifejezésre keresve is megtalálhatjátok. Amennyiben szeretnél értesülni az Androidos verzió érkezéséről, vagy van valamilyen ötleted, hogy miképp tudnám az alkalmazást még hasznosabbá tenni számotokra, kérlek írjatok nekem egy levelet a me@matekovacs.com email címre!

Előző cikkBüszkén köszöntötte a csongrádi polgármester az év első babáját! Kiderült, hogy gyerekkínzó az anyja!
Következő cikkMónika anyukánk szüléstörténete

2 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.