bakA horoszkópkészítés ősi tudomány. Komoly munkát és tudást igényel egy adott személy horoszkópjának elkészítése. Sajnos a napjainkban megtalálható nagyon sok napi horoszkóp már elvette a fényét az igazi horoszkópkészítésnek- hisz ezek a napi meghatározások csak az emberek szórakoztatására készültek.

A teljes horoszkópelemzés nagyon összetett dolog- és minden embernél más és más. Hiába tartalmazza az adott jegyeket, bolygókat és házakat- ezek kombinációja több milliárd lehet, mely jóval több lehetőség, mint ahányan élünk a Földön. Természetesen a horoszkópkészítők is mást mást olvasnak ki az adott születési horoszkópból- de ezek mindegyike megállja a helyét.

Általánosságban:

A horoszkópelemzéshez ismernünk kell az adott időpontban álló – 10 égitestet, 12 házat, és 12 állatövi jegyet.

Az égitestek, melyek végighaladnak az állatövön bolygóknak nevezzük, holott ez nem igaz. Hisz a Nap például nem bolygó, hanem csillag, és nem is halad végig az állatöveket, hanem egy helyben áll. A Föld forog. Mivel azonban a Földről nézzük a csillagos eget, így jellemezzük egyszerűen a mozgását.

bakA bolygóknak különböző hosszúságú időre van szükségük, hogy végighaladjanak egy-egy állatövi jegyen.

  • A Hold – 2,25 nap
  • A Nap – 1 hónap
  • A Jupiter – 1 év
  • A Plútó – 20 év

Ezért lehetséges, hogy egy azon évben született emberek rendelkezhetnek azonos képességekkel, lehetőségekkel- de ez mozgatja a világot- hisz a tömeghatás érvényesül.

A Bak (December 21- Január 20)

Bevezetésként annyit írnék, hogy ezek a jellemzések általánosak. Hisz minden ember teljes horoszkópjában jelen van az összes állatövi jegy- de persze nem mindegy melyik házban, nem mindegy a születés pillanatában melyik bolygó állt az adott jegyekben. Ezek mind, mind befolyásolják az adott személy jellemét. Az Aszcendens is különleges. 35 éves kor fölött már inkább az Aszcendens jegyének tulajdonságai jelennek meg az ember jellemében.

zodiac-sign-capricornA Bak egy föld jegy, ezért szilárd és stabilnak látszik. Megteremti az alapokat, mindig mindent előre eltervez, kiszámol. Mindenre igyekszik felkészülni. Azonban nagyon óvatos, sokszor pesszimista.

Az óvatossága miatt a Bak nagyon lassú, a leglassabb a jegyek közül. Nehezen dönt, nehezen vált. A stratégiai készsége azonban kiemelkedő, és egyedi.

Egész életében önállóságra törekszik, ha ezt nem kapja meg frusztrálttá válhat. A munkahelyén vezető pozícióra törekszik.

A bakra jellemző a határozottság, azonban rettentő önfejű tud lenni. Sokszor megközelíthetetlennek, hidegnek tűnhet. Mindenről van véleménye,nem lehet vitatkozni vele.

Nagyon tisztességes. Szeret tanítani, főleg a fiatalabb generációt szereti oktatni arra, mi helyes és mi nem az.

Nagyon sokat dolgozik, sokszor erőn felül is.

Ha a numerológiát nézzük a bak a 8-as számot viseli. Foglalkozás közül soknak nehéz fizikai munkája van, vagy jellemző erre a jegyre, bányász, munkás, de ide tartozik a jog és a rend képviselője is, rendőr, ügyész.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .