1. októberét írjuk. Bálint már 186 hetes és egyre jobban próbálgatja a saját egyéniségét, emiatt feszegeti az idegeinket.

Bálint a bowlingbajnok és az almaszedésSzerdán tortát sütöttem, és miután Bálintot hazahoztam az óvodából, megköszöntöttük Csabát a születésnapján. Bálint jól be is nyalánkolt a piskótatortából. Pénteken szünet volt az óvodában, így Bálint 9-ig aludt. Egész délelőtt játszottunk és olvastunk.. Ebédre pulyka fasírtot evett kenyérrel. Délután fodrászhoz mentem, így Bálint Anyummal elment csavarogni.

Elvillamosoztak a Sugárba, ahol Bálint nem tudott betelni a forgóajtóval, meg a mozgólépcsővel. Miután eleget játszott, átmentünk a felüljárón az Árkádba, közben megnéztük a HÉV-et felülről. Sétáltunk, bámészkodtunk az Árkád színes forgatagában. Bálint fáradhatatlan volt, én jól elfáradtam, így aztán beleegyezett, hogy hazavillamosozzunk.

Csaba jött a munkából, és Bálinttal játékba kezdtek. Miután megjöttem a fodrásztól, mindnyájan elmentünk a Meckibe Csaba születésnapi vacsorájára. Bálint inkább csak nyalánkolt, ide-oda kóstolgatott, különösen az eperfagyi tetszett neki.

Bálint a bowlingbajnok és az almaszedés
Reggeli ébresztő! Beni és Bálint

Aztán futkározni kezdett a teremben. 8 óra után villamosoztunk haza. Bálint kereste a holdat az égen HOJDACKÁNAK nevezve. Gyorsan fürdettem, aztán esti mese, el is aludt hamarosan, nyugodtan végigaludta az éjszakát, még tejet inni se ébredt fel.

Bálintot 7 óra tájban ébresztgettük, de még arra se akart felébredni, hogy Dunaújvárosba megyünk. Fél 8 után sikerült elindulnunk, vittük Benit is magunkkal.

A 2-s metrót Bálint, mint mindig nagyon élvezte, különösen arra figyelt, hogy mikor megyünk át a Duna alatt. A vonaton Bálint azonnal enni kért, szalámis szendvicset evett, és rengeteg dobozos gyümölcslevet ivott. 10 óra után Dunaújvárosba értünk, míg vártunk a helyi járatos buszra, Bálint rohangált az állomás előtt.

Janó és Bálint azonnal lepacsiztak, mikor megérkeztünk. Szeret itt lenni, jól érzi magát.

Bálint a bowlingbajnok és az almaszedésA fiatalok együtt ebédeltek, finom húslevest és sült csirkét. Bálint egész délután tablettezett, az se érdekelte, hogy elmentünk Csabával egy barátjához. Hosszú tablettezés után Bálint hirtelen földhöz vágta a tablettet, azért pörgött be, mert lemerült. Töltőre tettük, aztán Bálint keservesen sírni kezdett, Benit a lábánál fogva húzta az ágy alól kifelé. Jó időbe telt, mire rájöttünk, hogy mi a baja Bálintnak. Elfáradt a szeme a tablettezéstől. Pislogott, hunyorgott, aztán eldőlt, és elaludt. Bálintot nehezen sikerült felöltöztetnem, aztán indultunk a távolsági buszhoz, Janó is elkísért bennünket Benivel. Bálint megevett egy szendvicset hazafelé, 8 óra körül értünk a Népligetbe, jó sokáig kóvályogtunk a villamospótlóig. Későn értünk haza, azonnal fürdettem Bálintot, még utána evett a tojásrántottából, esti mese után 10 óra tájban aludt el.

Vasárnap 8 órakor felébredt Bálint, még sutyorogtunk az ágyban, azt kérdezte, hogy ő hány éves volt, mikor Balassa Bálint meghalt az esztergomi ostromnál? Majd felfigyelt a harangszóra, kérdezte, hogy miért harangoznak, mikor nincs is dél. Érdekes, hogy mi mindenre emlékszik. Mikor meghallotta Anya hangját, átmasírozott a nagyszobába. Csabával összerakták a favonatot, és játszottak ebédig. Ebéd után Pomázra mentünk almát szedni. Bálint nagyon élvezte. Almaszedésből jövet betértünk Bowlingozni, ez meglepetés volt Bálint számára és nagyon boldog volt.

Bálint a bowlingbajnok és az almaszedésHétfőn bizony nehezen ment a felkelés, de Komám Pál, Kata, Péter dalára, amit Bálint hátán zongorázott el, sikerült vigyorogva kikelni az ágyból. Óvodába vitt Bálint az almából, de nem akart mesélni az óvó néninek az almaszedésről. Anyu ment Bálintért délután az óvodába. Ma gyurmából és papírból száras levelet és almát készítettek. Bálint szólt, hogy vigyük haza Anyának, amit készített. Elsétáltunk Bikfichez, aztán a játszótérre.

Bálint csúszdázott egy párat aztán egy Noel nevű óvodástársa után rohangált, mint egy pincsi. Miután Noel már nem törődött Bálinttal, elindultunk a villamoshoz. Láttunk fekete-fehér cicákat egy udvaron, Bálint sokáig gyönyörködött bennük. Bálint otthon boldogan mutatta Anyának a gyurma művét, és mesélt neki. Utána estig a favonatával játszott.

Előző cikkÖnzőség lenne, hogy szeretnék kikapcsolódni kicsit?
Következő cikkOvis műsorból családi sértődés!