Bálint és a kukivizitMa Bethesdába mentünk kukivizitre.  A doktor bácsi bekente Bálint kukiját érzéstelenítő krémmel, miután elzsibbadt, egy gézzel óvatosan lefejtette Bálint fitymáját, miközben végig beszélgetett Bálinttal.

Nagyon ügyes volt, nem is csoda, hiszen már 187 hetes illetve 43 hónapos Bálint.

Nurofen szirupot ajánlott az orvos, ha az érzéstelenítő elmúltával fájna a pisilés. Bálint otthon részletesen elmesélte Anyumnak a telefonba, hogy mit csinált vele a doktor bácsi, és ő meg se nyikkant. Azt is megkérdezte, hogy MIKOJ JÖSSZ? Alig várta Csabát, hogy neki is elmesélhesse hősiességét. Este fürdésnél fájt kicsit a pisilés, ezért adtam neki a szirupból, így nyugodtan aludt.

Szerdán elvittem az oviba, de ebéd után hazahoztam. Csütörtökön is elhoztam őt ebéd után, aztán elmentünk a TESCO-ba. Bálint rohangált, sokszor eltűnt a szemem elől, megegyeztünk, hogy ki nem szabad menni, így mindig előkerült. Mondtam, hogy paradicsomot is kell venni, erre Bálint eltűnt, már megijedtem, hogy hol lehet, de a zöldséges részlegnél megtaláltam. Bálint közölte, hogy AZT MONDTAD, HOGY ITT TAJÁJKOZUNK.

Bálint és a kukivizitPénteken Bálint nem akart óvodába menni, de azért sikerült felöltöztetnem. Mikor beértünk, azonban elment kezet mosni, aztán leült a reggeliző asztalhoz, és nem is törődött velem tovább. Ebéd után Anyum ment érte, ma sem aludt ott, zuhogó esőben értek haza.

Összepakoltunk, pelenkát adtam rá, aztán indultak Komámmal Esztergomba. Bálint nagyon szeret Anyunál lenni, de ma nehezen vált el tőlem, sokáig tartott a búcsúzkodás. A délután 3 órás buszt értük el az Árpád hídnál. Bálint azonnal enni kért, megette a pizzás csigát és szőlőlevet ivott, aztán elálmosodott és el is aludt.

Fél 5-kor értünk Esztergomba, szerencsére itt sütött a nap. Hazafelé menet bementünk a Szamosba sütiért. Rögtön körülrajongták Bálintot a lányok, miután Bálint mákos tortát választott, az egyik kiszolgáló kislánytól kapott egy marcipán szívecskét. Bálint puszit adott érte. Otthon vacsoráig TV meséket nézett, aztán jót evett a tőkehalmájas és tonhalas szendvicsből. Megbeszéltük a kukiápolás menetét, és hoztam a félig teli kis kádat.

Bálint és a kukivizitBekentem a fütyi külsejét Lidokain krémmel, aztán Bálint nagy nehezen beült a kádba, de a kamillateát, amit a vízbe öntöttem, túl hidegnek találta, nem engedte megmosdatni a kukiját, pelenkázásnál csak félig sikerült lehúznom a bőrt, de a Ftorokort kenőcsöt sikerült rákennem. Innentől nagy dicsérgetés közben öltöztettem pizsamába. Jött a beígért torta is. Fél szeletet meg is evett, aztán fogat mostunk. Az ágyból Virtuózokat néztünk, Bálintnak nagyon tetszett a sok muzsikáló tinédzser, különösen a tubás fiú. Bálint felvillanyozódott, mikor megtudta, hogy a következő adásban a kicsik fognak virtuózkodni. Bizony 10 körül aludt csak el ma este.

Szombaton Bálint 8 óra előtt ébredt, ahogy az óvoda miatt megszokta. Reggelire olivás kukoricakarikát evett, hogy sikerüljön a kakálás. Öltöztünk, és leballagtunk a piacra megvenni a koszorúkat Mindenszentekre. Bálint választotta ki a koszorúkat a sírokra. A Bástyában, míg én vásároltam, Bálint rohangált a polcok között, majd Marika pénztáros elvitte őt portékákat árazni. Bálint olvasta Marikának az árakat a papírról. Hazacipeltük a teli szatyrot, aztán fordultunk, és mentünk az állatboltba nyúltápért. Mikor Liziék elé értünk, Bálint megkérdezte, hogy NEM CÖNGETÜNK BE HOZZÁJUK? Az állatboltban végignéztük a csincsillákat, bár Bálintot inkább a kígyók érdekelték. Hazafelé menet találkoztunk egy régi kolléganőmmel, aki még Anyát is tanította.

Bálint és a kukivizitÁgi közölte, hogy a Facebookon keresztül mindent tud Gabiékról, és rögtön felkapta Bálintot, aki míg beszélgettünk, el is bóbiskolt Ági vállán. Hazafelé menet becsengettünk Liziékhez, Bálint lepacsizott Karcsi bácsival, aki meg is tanított neki egy ugrálós versikét. Kíváncsi vagyok, hogy fog-e rá emlékezni. Délre hazaértünk, rögtön ebéd, Bálint ecetet is kért a fejtett bablevesébe. Sokat evett a tejszínes erdei gombás rizsből is.

Kérte a desszertet, ami Szamos krémes volt. Míg mosogattam, Bálint szépen építette a dominókat. Minden újabb alakzatnál kiszólt a konyhába, hogy KÉSZ A MEGLEPI. Építés közben önállóan pisilt és kakált is, így aztán csokit is kaphatott. Délután elbuszoztunk a TESCO-ba, Bálint rohangált a sorok között, de megállapodtunk, hogy mindig látótávolságban kell legyen. Időnként odarohant hozzám, és közölte, hogy JÓNAPOT VEGYE JE A KAJAPOT, közben nagyokat kacagott. Vásárlás után a játszóházhoz mentünk. Bálint önfeledten csúszdázott, rohangált, mászott. Megmutattam neki az órát, hogy 4 óra múlt 10 perccel és menni kell a buszhoz. Bálint kicsit ellenkezett, de engedte felhúzni a cipőjét. Fél 5 után értünk haza, Bálint zongorázott, (még a pedált is használta) míg kisütöttem a rántott cukkinit. Mikor megunta a zongorát, elővette a metallofont, és a lapjaira építette a dominókat.

Bálint és a kukivizitVacsorakor a cukkini nem ízlett Bálintnak, inkább csak a panírját ette a tartármártással. Fürdés előtt megint megbeszéltük a kukizást, de ugyanúgy sikerült a fürdés, mint tegnap, csak a kamillával locsolgatást értékelte Bálint. Fürdés után újra vacsorát kért, és megevett 2 szelet pirítós kenyeret olasz szalámival és sajttal. 8 óra után ágyban volt Bálint, ma a Gyuri bátyámról kellett neki mesélnem, meg a Zsömle tehénről, amelyik feldöfött kislány koromban. Azért a Répamesét is elmondatta velem, 9 óra körül aludt el, jól betakargatva, bukóra nyitott ablaknál.

Vasárnap Bálint kevéssel 8 után ébredt. Átmászott az én ágyamba, és onnan néztük egy darabig a Tv meséket. Felkelés után pisilt, kakilt is, kaphatott csokit. Ennek ellenére reggelire jóízűen megette a maradék tőkehalmájas pirítósát. Míg ágyaztam, rendet raktam, Bálint elmerülten építgette a dominókat a metallofonra. Fél 1-kor ebédeltünk, Bálint megint jó étvággyal evett. Desszertképpen fagyit kapott a hűtőből. Mostanában Bálint alig eszik gyümölcsöt, 2 gerezd almát rágott csak el, a héját kiköpdöste Répa nyuszinak. Ebéd után zongorázott az ének-zeneis énekkönyvekből, utána engem énekeltetett meg belőlük. Szereti a dalokat, szinte születése óta, sőt, már a pocaknak énekelt dalra is felfigyelt, mikor kihozta a bába megmutatni az újszülött Bálintot annak idején.

Bálint és a kukivizitDélután 3 órakor nagy nehezen felöltöztettem, és elindultunk temetőzni. Először Tátra mentünk, mutogattam Bálintnak a horgász tavakat, meg a kis Dunát, de majd elaludt. Rögtön felélénkült, mikor a sírhoz értünk, segített lesöpörni a száraz leveleket, elrendezni a koszorút, meg a mécseseket. Dorog felé menet mutattam Bálintnak, hogy Péter hová járt óvodába, kérdezte, hogy ANYA IS? nem, hiszen tudod, hogy Anya óvodáját lebontották Esztergomban. Bálint ráismert Nagymama sírjára, emlékezett, és mondta, hogy KOMÁM, MILYEN BÉNÁN FESTETTED KI A BETŰKET. LEFOLYT AZ I BETŰ. Gyönyörű napos volt az idő, 5-re hazaértünk. Bálint nem akart kezet mosni, kiabált és rám ütött. Rálegyintettem a kezére, mire kiabálva: NAGYON HAJAGSZOM JÁD. A kézmosás végül sikerült, közben magyaráztam neki, hogy csúnyán viselkedett. Látszólag megértette.

Uzsonnára megevett egy szelet sajtos, szalámis vajas kenyeret, közben hozzákanalazta a maradék máktortáját. Furcsa gusztus!

Bálintot sürgettem, hogy indulunk hazafelé, hagyja abba az építkezést. UTOJSÓ ÉPÍTÉSZ, mondta, és hagyta, hogy felöltöztessem. Este fél 8-ra értünk haza, Anya hallgatta Bálint élménybeszámolóját, aztán fürdés, szakszerű kukiápolás, és Bálint 9 körül aludt is.

Hétfőn Bálint jókedvűen indult velem az óvodába. Délután mindnyájan egész estig játszótérre mentünk, Bálint nagy örömére.

Előző cikkSzeretnék válni, de nem igazán tudom, hogy megy…
Következő cikkÚjabb részletek derültek ki a megerőszakolt kétéves kislány ügyében