2 hetes baba mosolyog

A második héten Bálint már 70-80 ml tápszert napi 7 alkalommal megevett. Ennek nagyon örültünk, , igaz mérleg híján mérni nem tudtuk, azért látszott rajta, hogy szépen gyarapszik. Kis dundus volt még mindig.
Éjjelente is pontosan 3 óránként ébredt. Megkapta a tápszer adagját és már aludt is tovább.

Természetesen a fürdés még mindig sarkalatos pont volt. Nem szerette. Sírt. Igaz nem én fürösztöttem, én csak a ruhácskáját adtam fel rá a fürdés végén, akkor attól megnyugodott. Azonban mást is szoknia kellett, hisz apu sem maradhatott ki mindenből.

Minden szépen alakult a hét közepéig. Szépen volt kaki, szépen ment a pelenkázás. Már egész sokszor sikerült úgy bepelenkázni, hogy nem folyt mellé az „anyag” és nem hátközépig pisisen volt a gyerek. Kellett a gyakorlat. 🙂 Persze ne ijedjünk meg, de a baba széklete még folyós és olyan hihetetlen színekben pompázik, hogy egy farsang is megirigyelné.

Hét közepén azonban nálunk is jelentkezett a hasfájás. Hiába evett, hiába ivott. Nem volt jó a fürösztés, nem volt jó a pocaksimi, nem volt jó az sem, mikor végre kijött egy puki vagy egy böfi. Csak sírt és sírt keservesen.
Meg is lepődtünk, mert Bálint olyan ritkán sírt. Igazából én a szülőszobán hallottam utoljára sírni.
Tudtuk, hogy fáj valami, mert mosolygós babánknak torzult a feje és annyira hallatszott, hogy fájdalmasan sír.
Maradt a ringatás, a susogás, közben pedig a popsiját ütögettük finoman.
Így sikerült elaludnia egy két órán belül. Talán az a jó néhány puki is segített neki, amitől megszabadult.
Azonban ezután átaludta az éjszakát.

2 hetes baba nézelődik

Én, mint a pásztázó réti sas, fél fülem a baba ajtaján volt egész éjjel, tehát alvásról szó sem volt. Féltem, miért nem kel fel? Lélegzik? Jól van?
Persze Kisfiam édesdeden aludt (innentől minden éjszaka).

Természetesen, ahogyan kell, a tápszer ki is ütötte a pici arcocskáját. Nagyon csúnya pöttyei lettek. Féltem, hogy a kis babapopsi bőre egy életre odalesz. Látszik a képeken is, mennyire szétterjedt, de csak az arcocskáján (szerencsére gyorsan elmúltak).

2 hetes baba

A hét történése, hogy Bálint hason fekve kinyomta magát és 2-3 percig tartotta a fejét. Ezt már a kórházban is csinálta, azonban ennyi ideig nem ment neki.
Nagyon türelmetlen lett, mindent látni akart, hisz így feltartott fejjel kinyílt a világ. Többet látott, mint hanyatt fekve. Úgyhogy, ment a dajdaj, ha nem fordítottam hasra, mikor ő azt szerette volna.
Ha épp mégis hanyatt feküdt, akkor képes volt akár 20 percig is vigyorogni és beszélni a bordó sötétítő függönyömnek. Ez is a kapcsolatanalízis hatása (legalább is annak vettem), hisz egy ekkorka gyermek 1-2 percnél tovább figyelni sem tud egy helyre (ez szintén látszik a képeken, ahogy mosolyog nekik – lehet ő még látta, amit én már nem? )

Én még mindig próbáltam tejet fakasztani, sajnos kevés sikerrel. A Fiam pedig már nem is fogadta el a cicit, neki már a cumisüveg volt a mama.:-(
A két mellemből egy kávéskanálnyit tudott a védőnő lefejni a hét végén, mikor eljött látogatni, ezzel Bálint megkapta az első K-vitaminját. És többet nem is ivott anyatejet (mert több nem jött soha többé).

2 hetes boldog  baba

A hét végéhez közel a Fiam csak a hasamon óhajtott aludni. Imádtam. Hisz az én Mazsolám ragaszkodik, nincs is ennél szebb dolog.
Ekkor jött a nyári időszámítás és az óra átállítás, ami megkavarta a napirendünket. (Azt hiszem ez aktuális, hisz ez most a hétvégére esik ismét, úgyhogy Anyucik készüljetek, lesz egy kis zavar a napirend körül. Én már próbálok készülni.)

Előző cikkAz első hét otthon (1. hét)
Következő cikkÁllandóan mosolyog, de ha eltörik a mécses már könnyekkel sír… (3. hét)

1 hozzászólás

  1. 2-3 hetes korban mi is szenvedtünk a pocakfájással 🙁 Infacolt vettünk de semmi..végül kiderült,hogy túl mohó volt és sok anyatejet evett amennyi épp belefért,de szerencsére nem bukott.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .