1. szeptember 30. Bálint 185 hetes

Bálint időnként  agresszív, verekszik. Csabának befogta a száját, miközben beszélt hozzá. Az óvodában is lökdösődik, verekszik időnként. Ma sógyúrmáztak, és Bálint aranyos sünit készített. Pénteken 8-kor keltettem Bálintot, ma aranyosan viselkedett egész nap. 4-kor mentem érte, hazasétáltunk. Otthon azonnal kérte Csabát, hogy biliárdozzanak. Játszottak is vacsoráig. Bundás kenyér volt párizsival, de Bálint nudlit kért. Míg Bálint önállóan kakált a WC-ben, el is készítettem a mákos nudlit. Fürdés után esti mese az ágyban, Bálint mesélte, hogy ma lefestette Csofi cicát az oviban.

Bálint kezdi feszegetni a határokat!Bálint ma negyed 10-ig aludt, rögtön anyját követelte, hogy ő öltöztesse fel. Mondtam neki, hogy Anya tanfolyamra ment, majd jön, ha vége lesz. Bálint belenyugodott, és dominót állítgatott, döntögetett ebédig. Bálint jól evett a húslevesből, meg kicsit a rántott húsból, inkább a sült krumplit eszegette. Többször is pisilt a WC-ben. Délután olvastunk, Anya régi meséskönyveiből. Még a cica is mosakszik, Vakond a nagyvárosban, aztán mindkét KRESZ könyvet végigolvastatta. Délután 5-re értem haza, és Bálint bújócskázott velem egy ideig a kis szobában. Bálint nagyokat kacagott közben. Anyu indult a buszhoz, Bálint kiabált neki, hogy KOMÁM JÖJJÉL HÉTFŐN!

 

Mi is készülődtünk, és indultunk Dunaújvárosba. Este 8-ra érkeztünk meg Csabáékhoz, Bálint belekurjongatott Anyumnak a telefonba, örült hogy itt lehet. Vasárnap Benivel együtt jöttünk haza Dunaújvárosból.

Bálint kezdi feszegetni a határokat!Bálint hétfő reggel jókedvűen kelt, öltöztettem, és indultunk az oviba. Lefényképeztük a faliújságra kitett Csofi cica festményt, aztán elsétáltunk Bikfic kutyushoz is. Otthon dolgoztam, így Anyu elvitte csavarogni Bálintot. Bálint választotta a programot, így elvillamosoztunk a Minimanóhoz. Miután végigjártuk az üzletet, és minden játékot megnéztünk közelebbről, Bálint nagy játékba kezdett a kerti játékokkal.

Hozzácsapódott egy vele egy idősnek látszó fiúcska, akivel kismalac-farkas szerepjátékba kezdtek a kis házikóban. Aranyosak voltak, aztán Bálint megunta, és elindultunk a villamoshoz, hogy majd földalattizzunk is. A villamos ablakából észrevett egy plakátot a Bosnyák téri templom falán, mely harangszentelésről tájékoztatott. A harang úgy látszott a plakáton, mintha megrepedt volna. Ez foglalkoztatta Bálintot sokáig, pedig már nem is látszott a templom. A Mexikói útra villamospótló busszal jutottunk el. Bálint végig magyarázott, a földalattin előre mondta a megállók nevét, aztán felfedezte a hangszórót a feje felett, majd közölte velem, hogy Oktogonig menjünk. Ki is szálltunk, felmentünk, átmentünk az Andrássy út lámpáinál, közben megszámoltuk kétszer is az Oktogon 8 sarkát.

Visszaföldalattiztunk, hazavillamosoztunk, már besötétedett mire hazaértünk. Az úton néztük a teli holdat, és arról kellett beszélgetni, hogy miért fogy és nő a Hold. Bálint otthon mindent elmesélt Anyának, miután megjegyezte, hogy HATAJMASZAT CSAVAJOGTUNK KOMÁMMAL. Fürdésig kuglizott, aztán vacsora, fogmosás, esti mese után el is aludt.

Előző cikkLezárjam a kapcsolatomat?
Következő cikkEgyelőre nem tudni, hol fog élni Damu Maja