hazamenetelkor

2010. december 24-re szentestére voltam kiírva az én kis csöppségemmel, akiről egészen születése pillanatáig nem tudtuk, hogy fiú avagy kislány lesz e. Természetesen mindkét esetre voltak neveink, de valahol legbelül éreztük, hogy ez a szégyellős kis manó kislány lesz.

Hirdetés

Na de a történet december 19-én kezdődik. Aznap volt unokanővéremék szokásos nagycsaládi karácsony előtti vacsorája, és most még fontosabb is volt az a nap, hiszen a párjával eljegyezték egymást. Én aznap még semmit sem éreztem, édesanyám viszont rám nézett és azt mondta: “Hidd el, karácsonyra már itthon lesztek a picivel” Én persze szerettem volna, ha így lesz, de nem voltam egyáltalán biztos abban, hogy az ünnepeket otthon tölthetjük.

Aztán 21-én kedden este fél 10-kor amikor szegény fáradt párom már elaludt, én leültem az ágy végébe, mert iszonyatos fájdalom tört rám. Persze mivel első gyerkőcömet vártam, egyáltalán nem gondoltam, hogy ilyen a fájás, így mikor megláttam, hogy Öcsém fent van msn-en, írtam neki, hogy kérdezze meg anyukámat, hogy most ez pontosan mi.

Hamar érkezett is a válasz, hogy egy fél órán át nézzük meg milyen sűrűek és hosszúak ezek a fájások, és utána többet tud mondani. Amint közöltem anyukámmal, hogy egy perces időközönként vannak majdnem 3-4 perces hosszúságú fájásaim, közölte velem, hogy öltözzek, mert ezek már szülési fájdalmak. Szegény fáradt Lacit felkeltettem, hogy idő van, és anyáék mindjárt itt lesznek értünk. 3/4-ed 11 körül értünk be a kórházba, ahol kisebb várakozás, egyeztetés és vizsgálat után közölték velem, hogy ebből legkorábban reggel 6 körül lesz baba, mert csak 2 ujjnyira vagyok tág, de azért NST-re felraknak, hogy megnézzék milyenek a fájásaim.

Kis idő múlva (kb fél óra), mikor megnézték az eredményeket, mondták, hogy akkor előkészítés, mert mégis előbb lesz baba. Kérdezték apás szülés lesz-e, persze egyből rávágtam, hogy igen, Laci már tűkön ült odakint. Szóltak neki, nekem pedig mondták, hogy szóljak ha a fájások eléggé erősek lesznek a kijelző szerint, mert akkor indul a szülés.

Pontosan a szülés körülményeire nem emlékszem, mivel annyira álmos voltam, hogy néha egy-egy szusszanásnyira talán a szememet is lehunytam közben, ami miatt kicsit szégyellem is magam, de hát nem tudtam ellene mit tenni.

A szülés maga nagyon gyorsan lezajlott, és amikor megszületett a baba, s közölték velünk, hogy kislány, megkönnyebbülten és megnyugodva elmosolyodtam és meg sem tudtam szólalni. Laci elvágta a köldökzsinórt, s Zoét rám rakták pár percre. Csak néztem, és nem bírtam betelni a látvánnyal. Aztán apjával együtt elmentek, hogy rendbe tegyék, s később már tisztán foghassam őt újra a kezembe.

Benesné Polovitzer Mónika villámgyors szüléstörténete
szülés után pár perccel

Azt hittem itt vége is a dolognak, összevarrnak szépen és megyünk pihenni, de sajnos nem ez történt. Amikor ki akartak vinni a szobába hirtelen kivéreztem és így nem engedtek, jött egyből a doki és nézte mi lehet a baj, hiszen a méhlepényt is rendben megszültem. Egyszerűen nem tudták elképzelni honnan vérzek, de nagyon sok vért vesztettem. Reggel hat volt, mire elállt a vérzés, és rendbe tudtak annyira tenni, hogy ki tudtak tolni a szobába és végre megkaphattam Zoit is.

Úgy nézett ki akkor a dolog, hogy miattam nem mehetünk haza az ünnepekre, és vérátömlesztés kell, de mivel összeszedtem magam, azért a történet jó véget ért, és Zoéval december 25-én elhagyhattuk a kórházat, és az ünnepek hátralevő részét már otthon tölthettük együtt.

Benes Zoé Lili 2010. december 22-én 2.48 perckor, 49cm-vel és 3240 grammal látta meg legelőször édesapját. Fogadott szülészem és orvosom nem volt, de ezúton köszönöm mindegyik kedves orvosnak és nővérnek akik akkor foglalkoztak velünk, hogy együtt tölthettük akkor az ünnepeket, s hogy most is együtt lehetünk.

Benesné Polovitzer Mónika villámgyors szüléstörténete
most 14 hónaposan
Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .