2013 július végét írjuk Bálint 123 hetes, azaz már betöltötte a 28. hónapját.

Mivel a nyáron nem dolgozom most pótolom a Bálinttal töltött időt, amit a munka miatt majd 1,5 évig kihagytam…
Mivel tombol a nyár, ezért minden reggel program hogy a ház mögötti medencét megtöltsük vízzel, hogy délutánra felmelegedjen és tudjanak a házban levő picik fürdeni.
Minden délután 5 óra felé megy a játék az udvaron. Kis és Nagy Marcival – 1,5 és 3 évesek – és néha csatlakozik hozzánk az 1 éves Regina is  a házból. Ilyenkor megy pancsolás, vízi pisztoly, falocsolás… Persze a lakásból már nagyon sok játék van letelepítve a kertbe…
A kertben minden anyuka visz le valami gyümölcsöt… Itt pedig jön a csordaszellem, mindenkinek kell a máséból valami. Tehát amit a lakásban nem eszik meg a gyerek, azt az udvaron biztos…

Nagy meleg miatt Bálint keveset eszik, azonban a szobatisztaság már egészen jól megy. Már maga szól, hogy pisilni kell és akkor nagy örömmel ül fel a wc szűkítőre…Kap egy kis wc papírt, amivel megtörli a kukit, bedobja a papírt a wc-be és lehúzhatja…valószínűleg ez tetszik neki, ez inspirálta arra, hogy levegyük a pelust.
Persze balesetek vannak. Így került a szőnyegre egy tócsa pisi, és a kisszoba parkettájára a kaki . Ezt Bálint megszeppent arccal jelentett be…

Már nincs rajtam pelus
Már nincs rajtam pelus

 

 

Az esti lefekvés előtt Bálint már magától szedi össze a lefekvéshez való dolgokat…Ezt fel is sorolja, miközben az ujján mutatja és számolja a dolgokat..
„ Popsikém, kukikém, pelenka, cumi, kokanyúl” (koskácfülű plüssnyúl),  most már beletettük a fogmosást is…

A héten eszünk

  • Nestlé gabonapehely tejjel – reggeli
  • Görögdinnye- nasi
  • Almaleves – ebéd
  • Csirkepörkölt – ebéd
  • Zöldbabfőzelék, oldalas – ebéd
  • Fagyi- nasi
  • Főtt kukorica – nasi
  • Szilváspiskóta – nasi
  • Virsli, paradicsom, sajt, mustár, ketchup, majonéz – vacsora
  • Töpörtyű – vacsora

Napközben, ha anyukám itt van akkor tudok egy kicsit dolgozni a gépen. Ilyenkor anyu és Bálint elmennek a szelektív kukához, kidobni a szemetet.
Bálint már előre mondja: „szelektív kuka, papír, flakon, üveg…”

Anyunak egyre többet kell énekelnie Bálintnak és persze már kívánságra megy a dolog…

A legújabb hülyeség, amit a fiam elsajátított, hogy az erkélyről dobál ki dolgokat, legfőképp a cumiját…Persze miután landolt a fűben már menni is kell érte : „Anya megy érte”
Ebben a melegben ez igazán jó játék…Így már elvesztettünk egy labdát…

Lesőállásban
Lesőállásban

Amíg nem tudunk kimozdulni ebben a melegben nagyon sokat kell olvasni. Bálint előszedett egy csomó könyvet, ami eddig nem is érdekelte. Most már odabújik mellém és türelmesen hallgatja a mesét végig. Ezen kívül újra diavetítőzünk…
És persze nagy sláger még mindig a Spongyabobos kirakójáték. Ebben a számok és színek szerint kell a mese szereplőit sorba tenni… Bálint már kívülről ismeri a szereplőket… Nagyon édesen mondja is őket.

A héten az órát is megtanuljuk. Bálintot nagyon érdekli az idő, ezért a táblácskájára mindig órát kell rajzolni. Persze csak az egészeket mutogattam neki, de mindig meg kell mutatni mennyi idő van még addig, míg lemegyünk a kertbe.

Az órán kívül még újra elővesszük a kirakóit- ezek 10-15-30 darabosak. Bálint tökéletesen be tudja őket tenni a helyükre, ha kép is van a kirakóhoz akkor egyedül is megy neki.

Előző cikkA nyár slágere: a kerti strand (28. hónap)
Következő cikkPis, pis csóka (28. hónap)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .