Íme a történetem:

2011. január 31-én derült ki, hogy 7 hetes terhes vagyok. 19 évesen kissé váratlanul ért, de eszem ágában sem volt elvetetni. Könnyű terhességem volt, semmi rosszullét, csodás volt a 9 hónap. A 36.hétig úgy tudtuk, kislányunk lesz, aztán a 36 hetes UH-n ért a meglepetés: kisfiú. Persze lánynak is örültem volna, de a szívem mélyén fiúra vágytam.

A 38. héten kellett befeküdnöm, mert a méhlepény elmeszesedett, a picim súlya ekkor még csak 2400 gramm volt.

Szeptember 20-ra voltam kiírva, addig naponta NST, 2 naponta UH és figyelték az áramlást is.

21-én délután már éreztem, hogy fájdogál, de persze az még semmi nem volt. Este 10-kor már 5 perces fájásokkal kerültem le a szülőszobára. Megkaptam a beöntést, fürcsi, stb. aztán 11-kor felfeküdtem. 22-én hajnali 4-ig semmi nem történt, néha el-el aludtam, mert nem voltak vészes fájásaim.

4-kor aztán bejött az orvos, ekkor 2 ujjnyira voltam nyitva, úgyhogy burkot repesztett. Na akkor jött az igazi fájdalom. Majdnem leugrottam az ágyról, olyan erősek voltak. A szülésznő, aki bent volt, rám szólt, hogy ne nyomjak, mert nem tűnt el a méhszáj, de már éreztem, hogy jönni akar.

Szerencsémre 3/4-ed 6-kor megjött a váltás. A másik szülésznő azt mondta, ha együttműködök, 5 perc alatt meglesz a babám. És így is lett. Igaz, a szülésznő húzta, az orvos pedig rám könyökölt, és úgy nyomta, mert erőm már nem igazán volt, de szeptember 22-én reggeli 5:50-kor a világ legcsodásabb manócskájának adtam életet.

Bán Botond 2700 grammal és 52 cm-rel látta meg a napvilágot.

Mivel gátmetszést alkalmaztak és még mellé repedtem is, összesen 11 öltéssel varrtak össze. 5 napot töltöttünk a kórházban, a szopizás sem ment, meg persze voltak és vannak nehézségeink, de ma már jó nagyok lettünk és egyszerűen imádjuk egymást.

Sok puszit küld: Botond 🙂

Berta Renáta 19 éves Anyukánk szüléstörténete

Berta Renáta 19 éves Anyukánk szüléstörténete

Előző cikkElképesztő! Ultrahangképek és az újszülöttek hasonlósága!
Következő cikkHenrietta Anyukánk vajúdás nélküli szülése!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .