Valljuk be őszintén, hogy gyerekként azért sok esetben megérdemeltük az atyai pofont. A szülőknél eljön az a pont amikor egy fenékre verés hatásos lehet. Sokak szerint azonban ez a mai liberális világba már nem fér bele, hiszen a gyermek lelke sérül. Mások szerint azonban a mostani szülők gyerekként kapott pofonjai maximum jobb útra térítették őket.

Hirdetés

Hiszen a mai szülők éppen most tapasztalják meg, hogy miken mentek át az ő szüleik. Amikor ezerszer elmondva valamit, sem fogadtak szót.Amikor a büntetés már nem hatott, akkor jött a tasli. És azért a gyerekek feszegetik a határaikat.

Néhány év alatt rengeteget változott a világ. Az informatikaugrásszerű fejlődése már a gyerekek érdeklődését, képességeit és játékait is megváltoztatta. Mégis a régi idők gyerekei még illemtudóak voltak, tisztelték a felnőtteket, tudtak viselkedni. A mai pofon nélküli liberális gyerekek már kinevetik a szüleiket, sőt ha pofon is elcsattan az nem a szülő, hanem a gyerekrészéről érkezik.

Ennek ellenére – Amerikához hasonlóan- a franciák is több jogot adnának a gyerekeknek. Az USA-ban ugye akár fel is jelenthetik a szülőt,ha nem úgy táncol, ahogy a gyerek fütyül. Most a párizsi törvényhozás megszavazta azt a jogszabályt, ami megtiltja a szülőknek, hogy meglegyintsék agyereket. Hiszen jól tudjuk, hogy az atyai pofon nem okozott 8 napon túlgyógyuló sérüléseket. Sokszor jobban fájt- legalább is lelkileg- annak aki adta,mint aki kapta.

A jogszabályt azzal magyarázták, hogy a gyermeknek éreznie kell, hogy biztonságban él. Ami ugye attól függ, hogy kap-e pofont vagy sem.Nem attól, hogy a szülei jól nevelt és becsületes életrevaló gyermeket neveljenek, akinek van mit ennie, van mit felvennie, akivel játszanak és akit taníttatnak, hogy helyt álljon az életben.

Ez is érdekelhet!

A jogszabályt a szélsőjobboldali képviselők kétkedve fogadták. Szerintük ez már a magánéletbe való beavatkozásnak számít. Az atyai pofon pedig inkább nevelő célzatú. A pszichológus szerint azonban nem szabad,hogy a gyerek felülkerekedjen a szülőn, de ezt nem szabad fizikai tettekkel elérni, hanem szép szóval.

Azért gondolkodjunk el azon, hogy több ezer szép szóval hanem éred el a dolgot, szeretettel, akkor mit teszel? Ha a gyerekednek mindent elnézel és megpróbálsz elmagyarázni, amit a kezdetekben még nem ért meg, később pedig már kiröhög érte. Majd ha a liberális nevelés kamaszként visszaüt és a gyereked esetleg komoly bajba kerül, akkor is megöleled? Vagy eltiltod a számítógéptől?

Ez a fajta hozzáállás sokak szerint öntörvényű,következmények nélküli gyerekekhez, tehetetlen szülőkhöz és széteső világhoz vezet. Ennek ellenére ha jóváhagyják ezt a törvényt, akkor Franciaország már az 55. lesz, ahol törvény tiltja azt, hogy megüssék a gyereket.

Hirdetés