Egy érdekes trend kezd kibontakozni a tengerentúlon…. A lótusz szülés hívei szerint ugyanis az újszülöttet nem szabad megfosztanunk a méhlepénnyel való kapcsolatától, hanem meg kell várni, amíg a köldökzsinór elszárad, és leválik a babáról.

Hirdetés

A követők szerint ugyanis az, ha születés után elvágjuk a köldökzsinórt, traumát is okozhat a babának, a benne lévő értékes tápanyagok pedig tovább táplálhatják a csecsemőt.

Az amerikai kismamák, akik a természetes szülés kedvelői, nemrégiben kezdték el ezt a gyakorlatát. A kisbaba megszületésekor a méhlepényt nem választják el, hanem a baba mellé teszik kosárba, csomagba, táskába..és megvárják, míg a köldökzsinór magától leszárad a csecsemőről.

Azért azt ne felejtsük el, hogy a méhlepény gyakorlatilag a szülés után pár perccel már csak egy bomló húscafat, hiszen megszűnik a keringése. A napok múltával egyre intenzívebb, rothadó szaga van, ami rossz körülmények közt akár fertőzésveszélyes is lehet, és életveszélyes állapotba kerülhet a gyermek.

A lótusz szülés hívei szerint a megszárad méhlepény egy örök emlék, amit dobozba téve a vitrinben tarthatunk, vagy ültethetünk rá egy almafát a kertben.

(Mindenesetre, nekem roppant hajmeresztő ez a dolog…:) )

Forrás: lemon.hu

Hirdetés