Borostyán nyaklánc

Ismerjük az érzést, mikor gyermekünk fogzik. Mi minden praktikát bevetünk, kipróbálunk, hogy enyhítsük a fájdalmát, de ő csak sír és sír.

Hirdetés

Egy népi gyógymód azonban segíthet. Ez pedig a borostyán nyaklánc. Külföldön patikában is kaphatóak ezek a láncok, mint homeopátiás „gyógykellékek”.

A borostyán láncok nyugtató hatásúak, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással is bírnak. Ezen kívül, mivel ellenállóbbá is teheti a kicsiket, a gyakran beteg gyermekeknek is ajánlják.

Nagyon sok kutató vizsgálta már a borostyán jótékony hatását, így fejlesztették ki a nyakláncot is.

Egészen kis korban már feltehető a pici nyakára- bár kapható karkötő, vagy lábra tehető formája is. Sok anyuka fél attól, hogy a babája beleakad a nyakláncba, piszkálja, esetleg még meg is fojthatja a picit. Ettől azonban nem kell tartanunk.

Ha félünk, tegyük a pici bokájára a láncot.

Első használatkor tegyük fel a babára. Figyeljük meg, hogyan viselkedik vele. A legtöbb baba észre sem veszi, hogy a nyakában van a lánc.

A lényeg, hogy éjszakára se vegyük le a piciről, hisz éjjel sokkal intenzívebben érzékeli a fájdalmat a baba, hisz akkor a teste nyugalomban van. Éjszaka is tud dolgozni a nyaklánc.

borostyánlánc3

Mi is a borostyán?

  • A megkövesedett gyanta (fosszília) neve. Gyakran tartalmaz zárványokat, sokszor épen maradt fosszilis rovarokat (szúnyogot, legyet, hangyát, százlábút) kisebb állatokat (gyík) növényi maradványokat, melyek az értékét növelik. – természetesen ilyen a láncban nincs.
  • Már az őskorban is kedvelt anyag volt. Valószínűleg fizettek is vele.
  • Az ókorban amulettként viselték a borostyánt különböző betegségek elleni védelemre. Később „tudományos” magyarázatot is adták ennek a hiedelemnek, mely szerint a dörzsölés következtében kialakuló negatív töltéstöbblet gyógyító hatású.
  • A 17. században porítva és folyadékkal elegyítve gyomorbetegségekre és emésztés elősegítésére javasolták használatát. Ebben az időben párlatait (borostyánolaj és borostyánkősav) is gyógyszerként árusították.

Fizikai hatása:

  • Bőrproblémák egyik klasszikus gyógyítója, ezeken belül jó az ekcémára, pattanásra, szemölcsre, bőrgombásodásra (pikkelyesedésre) és sömörre. Borostyán kő jó hatással van a kisbabákra, mikor jönnek az első fogaik. Nagy segítségünkre van a asztmánál és gyulladásoknál. Segítségünkre van még vírusfertőzésnél, máj- és veseproblémáknál. Jó hatással van még ideg- és immunrendszerünkre. Segít az állkapocs- és fogproblémáknál. Jó még a szénanáthára, megfázásra, fülfájásra, orrvérzésre, állatszőr-allergiára. Gyorsítja a seb gyógyulását.

Lelki Hatása:

  • Segít leküzdeni az állandó aggódást, félelmet és szorongást. Érzékeket erősítő gyógyítókő. Nyugtató hatású ásvány. Elősegíti a kiegyensúlyozottságot, erősíti a döntési képességet és segít ha tanácstalanok vagyunk. A védettség és a bizalom köve is. Segít ha bánatosak, szomorúak vagyunk valami miatt.

borostyánlánc„Nálunk a kisfiam már 3 hónapos kora óta fogzik, persze az első 4 fogacskája csak 1 éves kor után törte át az ínyét. Utána jött csak az igazi „tortúra”, mert a rákövetkező fél évben egyszerre bújt ki 14 fogacskája. Már fél évesen megkapta a láncot, amit azóta is folyamatosan visel- most már lassan 2 éve. Soha egy hang nem volt se éjjel, se nappal a fogak fájdalma miatt…”

Természetesen, mivel ez homeopátia, vagy „befogadóbb” a gyermek, vagy nem használ. Azonban egy próbát mindenképpen megér, hisz természetes segítség.

 

Forrás: Gyógyító kövek

 

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .