Ledöbbent és sírva fakadt a kismama, mert a császármetszés alatt tévedésből sterilizálták. Visszafordító műtét esetén is kicsi az esély rá, hogy újra teherbe essen.

Minden terhesség és minden szülés is más. Bármikor felléphet komplikáció, amikor az orvosoknak sürgősen kell cselekedni. Ennek ellenére a kismama joggal várja el, hogy maximális figyelmet szenteljenek neki.

Victoria harmadik gyermekét várta és végül császármetszésre került sor. A műtét során orvos váltás is történt a brit kórházban. Mivel aki elkezdte a szülést levezetni rosszul lett, így egy másik orvos „ugrott” be a helyére.

A fiatal asszony a műtét után tudta meg, hogy a császár során el is kötötték, tehát sterilizálták az orvosok. A nő és a férje először ledöbbent, majd sírva fakadtak, hiszen erre semmi joguk nem volt az orvosoknak. Ők pedig még szerettek volna gyermeket vállalni.

Vicky elmondása szerint azért írtak “+/-“-t a papírra, mert még át akarta gondolni az elköttetést

Egy ilyen meddővé tétel után azonban esély sincs arra, hogy természetes úton foganjon meg a pici. Később kiderült, hogy a pártól a kórházban megkérdezték – szóban – hogy szeretnék-e ha a szülés után elkötnék a kismamát. Erre mindketten azt válaszolták, hogy nem tudják.

Ezután a kismamával aláírattak egy papírt, hogy hozzájárul a császármetszéshez. A lap alján volt egy mondat, hogyha a beteg szeretné, akkor a műtét során sterilizálják is.

A szülés előtt egy hónappal a pár megbeszélte, hogy semmiképp nem kötteti el magát az anya, hiszen nagy valószínűséggel még akarnak babát.

A szüléskor az altatóorvos újra megkérdezte, szeretnék-e a sterilizálást, amire a pár határozott nemmel válaszolt. A császár felénél azonban új orvos érkezett a műtőbe és ő elkötötte a nőt.

A műtét alatt az asszony végig magánál volt, helyi érzéstelenítés miatt. Két óra után kérdezte meg miért tart ilyen sokáig a császár. Az orvos csak annyit mondott. Az elkötés miatt mindig ilyen hosszú.

Ez pedig Vicky kórházi papírja a műtéthez, itt már csak a “+” szerepel.

A nő azonnal ellenkezett, hogy ő ezt nem kérte, erre az orvos csak annyit mondott, ez volt a papíron, majd befejezte a műtétet és kiment. Többet nem is beszélt a szülőkkel.

A szülők panaszt tettek, a kórház igazgatója pedig elnézést kért tőlük a hibáért.

FORRÁSMirror
Előző cikkMilyen szempontok alapján válasszunk babaruhát?
Következő cikkEgy 25 éves nő első babáját várta, amikor terhességének 23. hetében beindult nála a szülés