Botrányos kismamatánccal tiltakoztak nők a Taipei vasútállomáson. A kismamákat ugyanis szigorú jogszabályok kötik gúzsba, amiből elegük van.

Kínában a kismamákat nagyon sok jogszabály korlátozza. Szinte teljesen a családjukra vannak utalva. Ők még azt sem dönthetik el – hogy akár életveszélyben is – de császármetszést végezzenek el rajtuk. Nagyon sok kismama még terhesen vagy már a szülés után veszti életét a szigorú szabályok miatt.

Hirdetés

A nők próbálnak érvényt szerezni a jogaiknak, hiszen az ő testükben fejlődik a kis élet. mégis szinte semmi joguk sincsen eldönteni azt, milyen körülmények között szüljenek, ki legyen az orvosuk és milyen kezeléseket kapjanak.

A korlátozások ellen több kismama is – az ország nézetei szerint – botrányos táncba kezdett az egyik Taipei vasútállomáson. A félidőn túl levő kismamák szabadon hagyták pocakjukat, büszkén mutogatták a hasukat – amin nagyon sokan megbotránkoztak.

A táncot – elmondásuk szerint – azért csinálták, hogy megmutassák a jövő kismamáinak, hogy milyen terrorban élnek. Hogy nem szabad fejet hajtaniuk a törvények előtt, hanem ki kell harcolniuk azt, hogy szabadon dönthessenek arról, hogyan és milyen körülmények között élnek.

Az egyik résztvevő kismama ezt írta a közösségi oldalon.

Ha minden rendben van a terhességeddel, akkor szerencsés vagy. Ha nem, abba bele is halhatsz. Mutassuk meg, hogy kismamaként is jogunk van sétálni, edzeni, és akár még táncolni is. Ez nem büntetés. Mi is jól érezhetjük magunkat.

A teherbeesés után ugyanis a kismamák nem élhetnek szexuális életet, kerülniük kell a streszt, nem fogyaszthatnak bizonyos ételeket – de nem a baba egészsége miatt – hanem, hogy ne bontsák meg a yin és a yang egyensúlyát.

Hirdetés