A bicikli túrákat általában a babák és a szülők is nagyon élvezik, de nagyon fontos, hogy minden biztonsági előírást betartsatok! (Mindketten viseljetek sisakot, a biztonsági övet figyelmesen, a gyerek magasságához állítsd be és mindig ellenőrizd, mert egy szempillantás alatt megnő. A lábacskáját pedig csattal rögzítsd az állítható lábtartóba.)

A gyerekülés megvásárlásánál fontos, hogy vidd magaddal a gyereket és a bringát is, mert fontos, hogy az ülés a gyerek súlyának megfelelő legyen, és persze az sem árt, ha a biciklire fel is tudod szerelni. Vásárlásnál vedd figyelembe, hogy magas háttámlájú gyerekülés biztonságosabb és sokkal kényelmesebb is. Szerencsés, hogyha apa, egy családtag vagy egy közeli barát is el tud menni veletek, hogy segítsen ebben a manőverben, mert lássuk be, egyedül egy cseppet macerás.

Kétféle ülést választhatsz, az egyiket a kormány és a nyereg közé lehet felszerelni, így jól látjátok egymást a csemetéddel és még a hátadra is rápakolhatsz egy jól megtömött hátizsákot. Mivel ezek általában kisebb teherbírású ülések az egyensúlyt is viszonylag könnyű megtartani, de sajnos a gyerekek nagyon hamar ki is növik. Ellene szól még, hogy, a hátadra nem vehetsz fel hátizsákot. Ha hosszú távra és nagyobb utakra tervezel, mindenképpen ezt érdemes beszerezni.

Előző cikkA kórház liftjében szült a kismama
Következő cikkHihetetlen szülői reflexek! Majdnem elejti a babát az apukája!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .