A kép illusztráció

A mostani keménynek nem mondható telek kedveznek a baktériumok és a vírusok szaporodásának. Ha pedig már közösségbe is jár a gyermek, nagyon egyszerűen kaphat el különféle betegségeket, melyek orrváladékkal is járnak.

Csak a hangja szörnyű, de hasznos! Az orrszívásról!

Míg a baba pici és nem tudja magának kifújni az orrát- hiszen ezt is majd anya tanítja meg neki- addig nem marad más választásunk, mint kiszívni a váladékot. Ma már kaphatóak speciális orrszívók, melyek nem okoznak riadalmat sem a gyerekben, sem pedig az anyában. Az azonban biztos, hogy a leghatékonyabb a jól bevált orrszívó- porszívó. Itt a fejecskét az porszívóra kell csatlakoztatni és annak segítségével megtisztítani az orrüreget.

A hangja mondjuk félelmetes. Az első alkalommal nincs az a szülő, aki ne tétovázna beledugni a kis szívókát a gyermeke orrába. Hiszen lelki szemei előtt látja, ahogy szinte az agyát is kiszívja vele. Ez azonban csak az erős hang – és persze a porszívóval eltöltött hosszú évek tapasztalata miatt van.

Az orrszívó szívókája ugyanis szűkül, így a levegő nem olyan erősen fejti ki a hatását a baba orrában. Viszont pillanatok alatt tiszta légzést biztosít.

Csak a hangja szörnyű, de hasznos! Az orrszívásról!

A legjobb- ha már sikeresen bedugtad a pici nózijába a szerkentyűt- ha picit körkörösen is elmozgatod, így az arc melléküregei is szabaddá tudnak válni. A folyamatot minél többször ismételd meg naponta. Meglátod pár alkalom után már csak akkor kell elővenned, ha megint nehezen kap levegőt az orrán a pici.

Csecsemőknél- akik még nem tudnak szájon át lélegezni- maximum fél óránként ismételd a szívást éjszaka is.

Előző cikkSzoptatás és a fájó mellbimbó
Következő cikkKi a nagymama és a nagypapa? Gyerekek válaszoltak

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .