A család sem akarta a babát!
Forrás: North foto

Egy világot sokkolt a nemrégiben Texasban történt eset. Marlise Munoz tavaly novemberben életét vesztette. Egy vérrög miatt került az ún. agyhalott állapotba. Ekkor második gyermekével 14 hetes kismama volt. Mivel ilyenkor az orvoscsapat feladata már nem az anya, hanem a kisbaba életben tartása, ezért az anyát „életben”tartották. Így a gyermek szépen fejlődhetett az anyaméhben.

Hirdetés

Ilyen orvosi bravúrra nemrég Magyarországon és volt példa. A debreceni egyetem munkatársai 92 napig tartották életben a kismamát, míg végül tavaly nyáron császármetszéssel „életet adott” mindössze 1,5 kilós babájának. Az anya szerveivel a műtét után még több ember életét adta vissza. A baba jól van, az elhunyt kismama családja neveli.

A texasi eset azért kavarta fel a világ érzéseit, mert az agyhalott nő családja nem kért orvosi vizsgálatot arra, hogy a kisbaba egészséges lesz-e. Marlise és férje, Erick, az egészségügyi szakmában dolgoztak mentősként, és Erick az első pillanattól kezdve azt kérte, hogy felesége mesterséges lélegeztetését ne folytassák. Biztos volt abban, hogy Marlise nem szeretné azt, hogy gépek tartsák csak fenn életműködéseit.

A család sem akarta a babát!

8 hétig „nevelték” az orvosok a kisbabát az anyja méhében, míg a család bírósághoz fordult, hogy le tudják kapcsoltatni a gépről az anyát.

A bíróság erre engedélyt adott, hisz a család dönt az édesanya sorsa felett. Így a történtek után a kismamát lekapcsolták az őt életben tartó gépekről, amibe a magzat is belehalt a méhben. Később kiderült, hogy a magzat nem volt egészséges, deréktól lefelé annyira torzult volt, hogy a nemét sem lehetett megállapítani.

A sokkoló tény az volt, hogy a több hetes baba már teljesen kifejlődött. Egy ilyen végzetes beavatkozáskor ő megfulladt édesanyja testében.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .