Megdöbbentő és sokak számára szinte elképzelhetetlen, mi zajlott az osztrák Amstettenben éveken keresztül. 1984-ben apja arra kérte Elisabeth lányát, hogy menjen le vele a pincébe. Ott az apja rácsukta a pinceajtót, megerőszakolta, majd az ágyhoz kötözte. A férfi mint aki jól végezte a dolgát felment a házba.

Hirdetés

Elisabeth édesanyja pánikszerűen keresni kezdte a lányát, felhívta a rendőrséget is. Akik átkutatták a lakást. Az apa azonban elmondta nekik, hogy a lányuk egy levelet küldött, amiben leírta, hogy egy vallási szektához csatlakozott. Ennek ellenére a rendőrség továbbra is kereste a lányt.

Josef Fritzl – az apa- pedig elhitette a feleségével, hogy minden a legnagyobb rendben van. A férfi naponta lejárt a pincébe megerőszakolni a lányát, kínozta, verte. Mindebből a néhány méterrel felettük levő anya semmit nem vett észre.

A vérfertőző kapcsolatból Elisabethnek 7 gyermeke született. A kicsiket mind a pincében segítség nélkül hozta a világra. 3 gyermeket az „apa” Elisabethnél hagyott. 3 gyereket azonban felvitt a házba. Mindehhez egy történetet is kreált.

A ház előtt találta a gyerekeket egy Elisabethtől érkezett levéllel, melyben megkérte a szüleit, hogy gondoskodjanak a gyerekekről. Elisabeth anyjának még ez sem volt gyanús és az sem hova tűnik el annyi étel  és tányér a konyhából.

A hetedik gyermek a születés után beteg lett. Elisabeth könyörgött az apjának, hogy engedje kórházba, de nem engedte. A baba meghalt, akit a férfi a kályhában elégetett.

Elisabeth a sötét pincében töltött évek alatt próbálta nevelni, tanítani a gyerekeit úgy, mintha ez a környezet lenne a világ. Annak ellenére, hogy a gyerekek még a napot sem látták.

A házban lakó feleség és a bérlők pedig végig azt hitték, hogy a furcsa zajok a falakban levő csövek hibájából ered.

Elisabeth végül úgy szabadult ki börtönéből, hogy a már 18 éves lánya beteg lett. Fritzl furcsa módon engedte, hogy kórházba vigyék. Majd később Elisabethet is kiengedte 24 év után a pincéből, hogy meglátogassa lányát a kórházban. Az orvosok azonban gyanakodni kezdtek a férfi pedig lebukott.

A nyomozás során a osztrák rendszer hibái is kiütköztek. Hiszen senki nem nézett utána a családhoz „hirtelen” érkező újszülötteknek. Sem védőnő, sem szomszéd, senki nem kérdezett rá, mi történik a pincében.

A rendőrség sokáig biztos volt benne, hogy Elisabeth anyja is tudott a dologról, de ő szinte sokkot kapott, amikor megtudta az igazságot.

Elisabeth végül egy osztrák falucskába költözött. A 45 éves nő nevet váltott, visszakapta gyermekeit, akiknek meg kellett szokniuk azt is, hogy még három testvérük van, akik a lábuk alatt egy börtönben éltek.

Az amstetteni rémet életfogytiglani börtönre ítélték, de 15 év múlva- azaz most 5 év múlva- feltételesen szabadlábra kerülhet. Bár ügyvédjei szerint ez sosem fog megtörténni, mivel a férfi összeomlott a börtönben, ahol rendszeresen kínozzák rabtársai.

A pszichológus szerint a férfi azért kezdett „ámokfutásába”, mert gyerekként az anyja többször megalázta, megkérdőjelezte a döntéseit. Többször meg is verte.

Forrás: Index

Hirdetés