Egy újabb tanulmány szerint a császármetszés útján született babák nagyobb eséllyel lesznek kitéve az elhízás és a diabétesz kockázatának felnőttként.

A tanulmány szerint már két héttel korábbi születés is megnöveli a kockázatot a későbbi elhízás és diabétesz kialakulásához. Emellett hamarabb is meghalhatnak a későbbi különféle szövődmények és betegségek által.

Hirdetés

Az orvosok szerint egyre divatosabbá válik az anyák körében a császármetszés, azonban a tudósok szerint ha az anya maga választja a császármetszést, nagy eséllyel korábban jön a világra a baba, mint természetes úton történne, ez pedig veszélyes lehet rá nézve.

Több mint 125.000 csecsemű születik a 37-38. héten belül Angliában évente. Általánosságban elmondható, hogy éppoly egészségesnek tűnnek, mint a 39-40. héten születtek.

Azonban a legújabb kutatások szerint a 18. életévig kialakulhatnak különféle betegségek a korábban született gyermekeknél. Náluk ugyanis könnyebben kialakulhatnak anyagcsere, hormonális vagy az endokrin rendszerrel kapcsolatos problémák.

A császármetszés és koraszülés kockázata csökkenthető az egészséges testsúly fenntartásával, az aktív mozgással és a dohányzásról való leszokással.

Hirdetés