FILE PICTURE - Collect of Emma Edwards' daughter Karmen who has a scar on the right side of her head after she was cut during a caesarian birth. September 23 2016. The family of a baby who had her head sliced at birth by a surgeon have been left furious after findings of an investigation were not disclosed to them. See Centre Press story CPSCAR; The caesarian section blunder at Raigmore Hospital in Inverness left Emma Edwards' daughter, Karmen, with a one-and-a-half-inch scar in the side of her head. NHS Highland have now completed an internal investigation into the shocking incident, which was revealed in September of last year. And a series of changes have been made to the safety briefings surgeons hold before operating. They include patient management programmes and a change to the way risks are reported and communicated between staff and parents at hospitals.

Sajnos egyre többet hallani sikertelen császármetszésekről, amiket egyszerűen lehetetlen elkerülni, mivel az anya vagy a baba egészsége menthetetlen. Azonban hazánkban is van arra példa, hogy az orvosok belevágtak a magzat valamely testrészébe, ami később maradandó nyomot hagyott a babán.

Hirdetés

A skót kismama egy helyi kórházba ment, ahol császármetszést hajtottak végre rajta. Azonban a kiírt idő előtt már pár napot a kórházban kellett töltenie. Az anya szerint ezekben a napokban rá sem néztek az orvosok.

Majd a szülés napján nem az anya orvosa, hanem helyettes orvos végezte a műtétet és az újszülött kislány fején még a méhen belül egy több centiméteres vágást ejtett. Ez a seb a kisbaba életét is veszélyeztette, hiszen pillanatok alatt elfertőződhetett volna.

Az orvosok mégsem foglalkoztak vele. Az anya a szülés után pár nappal egy másik kórházba ment, ott műtötte meg egy plasztikai sebész akkor már két napos kislányt. Az orvosok elmondták, hogy a heg örökre megmarad a kislány arcán.

A tavaly nyáron történt eset után a szülők feljelentették a kórházat, azonban még a belső vizsgálatról szóló papírokat sem látták. Egy év elteltével a kórház annyit mondott a szülőknek, hogy megpróbálnak több orvost felvenni.

Forrás: Metro

Hirdetés