Én is megosztom a szüléstörténetemet !♥:)

Hirdetés

2011.08.13-ra voltam kiírva első szülés , amit már nagyon vártam , és nem is féltem ! 37. héttől kezdve 1 ujjnyira nyitva volt a méhszájam, az orvosommal telefonon beszéltem aznap, mert úgy volt hogy be kell mennem hozzá vizsgálatra, de mivel nem voltak fájásaim így megbeszéltük hogy 14-én megyek be hozzá délelőtt.  Így is lett. bementem, akkor is 1 ujjnyira voltam nyitva , fájásaim sem voltak, minden rendbe volt, megbeszéltük, hogy 16-án befekszek és kapok oxitocint, reméljük , hogy lesz akkor már szülés!

Befeküdtem 16-án reggel 9 órakor, ezután megkaptam az oxitocint, közben voltak kis görcseim, de azok sem voltak erősek. Miután lement 1óra kikötötték, mondta, hogy lépcsőzzek minél többet, persze utána sem voltam görcseim! Megbeszéltük hogy délután megvizsgál hogy hátha, mondtam hogy remélem lesz valami! Este 19:30kor jött, hogy menjek hozzá vizsgálatra, ott megvizsgált, közben burkot repesztett, mondta hogy ma szülés lesz, menjek föl a szülőszobába !!! Ott mondták hogy vigyek tisztálkodó szereket… stb !

Ezután kaptam egy beöntést, utána jött az orvosom hogy megvizsgáljon, és mondta hogy utána sétálgassak minél többet! Így is lett! Még akkor sem voltak erős fájásaim! Este 9-kor kezdődtek az 5 perces “erős” fájások! Nem igazán voltak erősek, közben próbáltam pihenni, de nem tudtam, mert a szülésznő és az orvosom vicceket meséltek , amiken persze nevettünk! Nagyon jól éreztem magam a szülőszobán. Ezután megint megvizsgált akkor még 2 ujjnyira voltam nyitva!

Kérdezte hogy kérek-e fájdalomcsillapítót, kicsit gondolkodtam rajta, mert nem voltak erős görcseim csak kicsik! Én úgy döntöttem hogy kíváncsiság miatt kérek, mert kíváncsi voltam hogy történik az ilyen! Mondta hogy jó, elmondott mindent, hogy gerincbe kapom, és hogy mit kell tennem közben, mondtam hogy jó, ez volt 22:35-kor.

Nagy nehezen 3-szorra sikerült beadnia, mert mindig félre szúrt, (hozzá kell hogy tegyem hogy nem aludt 24 órán át, mivel dolgozott) miután sikerült beadnia (ez már 22:55-kor volt) mondta hogy elmegy inni, mert már ki van száradva, közben éreztem hogy egyre jobban fáj. Megnézett a szülésznő és mondta hogy szülni fogunk, látja már a fejecskéjét !

Hívta telefonon az orvosomat, hogy siessen vissza, mert szülünk, nem hitte el hogy ilyen gyorsan! Mondta a szülésznő hogy nyomjak amikor jönnek a fájások, mondtam hogy jó! Így is történt, mire megjött az orvosom addigra már a fejecskéje majdnem kint volt, mondta is hogy tényleg szülünk és hogy nem hitte el! Nevettünk rajta! 23:10-re 3 nyomásra kint is volt, szegénykém nagyon sírt, miután rám tették olyan nehéznek éreztem, pedig nem is volt az!

Azt hiszem elfáradtam. A dokim meg is viccelt hogy kisfiú lett, kicsit meglepődtem rajta! De mondta hogy csak viccelt, szép, egészséges kislány! Aki 2011.08.16-án 3200 grammal és 50 cm-el jött a világra!:) Imádom!

Most már 6 hónapos vagyok.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..