A szülők teljesen le voltak sújtva, mikor kiderült, hogy a babájuk beteg, ám gyógyulásuk csodával határos módon végbement.

Egy anya legszörnyűbb rémálma, amikor a gyermeke beteg. Amikor megszületik egy baba a szülők nem is gondolnak a rossz dolgokra, hogy a gyerekeknek bajuk eshet, pedig mennyire törékenyek még.

Hirdetés

Alissa és Michael hihetetlenül boldogok voltak, amikor megtudták, hogy ikreik lesznek. A babák teljesen egészségesen születtek és minden rendben volt a család is hazavihette őket.

Két hónappal később jött a sokkoló hír. Az egyik baba hasában növekedni kezdett valami. Először puffadásra gondoltak, de az orvosok megállapították, hogy a kisbaba rákos. Döbbenten állt mindenki a diagnózis előtt, hiszen két hónapos babáknál nagyon ritkán fordul elő rákos megbetegedés. Ráadásul egy igen ritka rákfajta fejlődött a kis testében.

Nem sokkal később – biztonsági okokból – a ikerbabák másik felét is megvizsgálták. A diagnózis lesújtó volt. Ő is pontosan ugyanabban a betegségben szenvedett, mint a testvére.

A szülők kiborultak, az orvosok pedig mindent megtettek, hogy a babák újra egészségesek legyenek.

A babák állapota rohamosan romlott, ezért az orvosok – mivel a rákos sejtek a kislányok máját teljesen ellepték – kemoterápiás kezelést javasoltak. A szülők beleegyeztek, tudták lehet nincs más esélye a két kislánynak.

Egy hónap kezelés után az orvosok egy ágyba tették a két testvér. Megdöbbentő pillanatokat éltek át. A két kislány mosolyogni kezdett és rugdalóztak. Egymás mellett a hangulatuk javult. Gyakran fogták meg egymás kezét is.

Ezután az állapotuk is javult. Több hónapos kezelések után hazavihették az ikreket a szülők. Nem sokkal később pedig az összes rákos sejt eltűnt a kislányok szervezetéből.

A történet 10 évvel ezelőtt történt. Isabella és Madeline ma már „nagylányok”. A szülők minden születésnapjukon hálát adnak az orvosoknak, hogy a gyerekeik túlélték ezt a betegséget.

Hirdetés