Borbála

Eredete: görög-magyar
Jelentése: Idegen, külföldi nő

Feladata a családhoz és az otthonhoz köti. Az erős szülői kötődés ellen lázadhat. Gyakran nehéz a családi háttere. Nehezen nyílik meg mások előtt. A párkapcsolatában érzelmi biztonságra törődik. Minél előbb családot akar teremteni, szereti érezni, hogy szükség van rá. Nehézsége, hogy magányossá, életunttá válhat.

Barbara

Eredete: görög
Jelentése: idegen, külföldi nő

Megbecsülést és elismerést akar elérni. Fontos számára a szépség, hogy ez mondják is neki, mert így érzi magát nőnek. Szenvedélyes, érzelmes. Fontos számára a külsőség, partnere legyen férfia megjelenésű. Hajlamos a társát gyerekként kezelni. Mindig a szerelmet keresi, a házasságban ő akar az irányító lenni. Csapdája a testiség és a szenvedély.

Boróka

Eredete: görög-magyar
Jelentése: egy fenyő nedve

Szeretné, ha “lehetne valaki”. Nála a tudás valóban hatalom. Ezt a tudás mások szolgálatában kell használnia. Ha irányító lesz, meg kell tanulnia kezelni. Jövőjében mások vezetője lesz. Ha hallgatnak rá, vállalnia kell a felelősséget.Párkapcsolatában közös célokat kell felállítaniuk. Nehezen alkalmazkodik, nem épp háziasszony.Néha túlbecsüli a saját felsőbbrendűségét.

 

(Forrás: Takács Tibor; Sorsunk a nevünkben; 2005)

Timi

 

Előző cikkDecember 03 – Ferenc, Olívia, Xavér
Következő cikkDecember 05. – Vilma

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .