Egy blogger anyuka nemrégiben őszintén beszélt arról, milyen is valójában az anyaság az ő számára. Ugyanis mint a legtöbb anyuka, ő is a mélyvízben tudta csak meg igazán, milyen is az, mikor az ember szül, és próbál gyereket nevelni.

Hirdetés

A következő mondatokban többször is káromkodik a blogger, de a kendőzetlen valóság már csak ilyen, és én is, kétgyerekes anyukaként nagyon sokszor csak bólogatni tudok, ha olvasom.

fáradt-anya

– Senki sem mondta nekem, hogy a hüvelyemben az öltések akár jobban is fájhatnak, mint világra hozni egy háromkilós babát.

– Senki sem mondta nekem, hogy a szoptatás KURVÁRA FÁJ. És kész. Aki azt mondja, nem kellene, annak csak félig van igaza. Azért fáj, mert nehezen nyílnak meg a csatornák és azért is, mert valaki (feltehetőleg) első alkalommal agresszívan szopja a cicidet. Egy vagy két hétbe telik, amíg mérséklődik a helyzet… És közben még cuki fotókat is készít a párod, amint mosolyogva szoptatsz ahelyett, hogy fogcsikorgatva sírnál.

– Senki sem mondta nekem, hogy MINDENKINEK meglesz a véleménye a babádról: hogyan etesd, hogyan öltöztesd, hogyan szólítsd, hogyan ringasd, hogy csak 5 másodpercig szabad ringatni naponta, máskülönben egy elkényeztetett kis pöcs lesz, hogy ha nincs rád tapadva a nap 24 órájában, akkor nyilvánvalóan Szaranya vagy… és így tovább.

– Senki sem mondta nekem, hogyan kell udvariasan elküldeni ezeket az okoskákat a p…ba.

– Senki sem mondta nekem, hogy soha, soha, de tényleg SOHA nem leszek többet egyedül. Bármit csinálok. Ideértve a szarást, a zuhanyzást és a szőrtelenítést is. És akkor még nem beszéltünk arról, amikor kicsit nagyobb lesz és élénken érdeklődni kezd az iránt, ahogy a puncidat borotválod és te imádkozol, hogy ez ne nyomorítsa meg egy életre…

– Senki sem mondta nekem, hogy előbb-utóbb egészen hozzászoksz ahhoz, hogy soha nem vagy egyedül – hiányozni kezd a babád, amikor alszik, mert annyira cuki. Annyira cuki!… Jajistenem most nyitja ki a szemeit? Menekülj. Menekülj gyorsan!…

– Senki sem mondta nekem, hogy a terhesség mellékhatásai az örökkévalóságig fognak tartani… lényegében két évig vagy terhes. Mint egy elefánt. És körülbelül olyan kövérnek is érzed magad.

– Senki sem mondta nekem, hogy az egészséges étrend kekszből és teából áll. Merthogy ez nem igaz. De kibírod velük estig, szóval ki nem szarja le.

– Senki sem mondta nekem, hogy egy baba jelenléte néha meggyűlölteti veled a férjedet. Hogy vannak pillanatok, amikor szívesebben bújnék össze a gyerekünkkel. És hogy ez NAGYON nem fair érzés.

forrás: Éva magazin

Hirdetés