A legszörnyűbb dolog, amit anya átélhet, ha a gyermekeit szenvedni látja. Mit élhet át akkor vajon, mikor az orvos közli vele, hogy a pocakjában nevelkedő babák közül nem tud mindegyik életben maradni. Az anyukának pedig döntenie kell, ki maradjon életben.

Hirdetés

Az ausztrál nő hármas ikreket várt, két kisfiúval és egy kislánnyal volt várandós; utóbbi azonban egy komplikáció miatt nem jutott elegendő oxigénhez és tápanyaghoz. Az orvosoknak ezért fel kellett tenniük a fájdalmas kérdést az anyukának: megszüli a gyerekeket 28. hétre, mindhármuk életét kockáztatva, de a lány életét talán megmentve; vagy úgy dönt, hogy ne avatkozzanak be, és a két fiú időben, egészségesen jön világra, a kislány azonban meghal.

A házaspár úgy döntött esélyt adnak a lánynak akkor is, ha ezzel veszélybe sodorhatják a másik két fiú életét. Azonban az anya nem tudott volna úgy élni tovább, hogy hagyta meghalni a lányát.

Végül július 3-án megszületett a három baba: Pearl, a kislány mindössze 690 grammal; a két kisfiú, Henry és Rufus 1370, illetve 1200 grammot nyomott.

A fiúk talán szeptemberben elhagyhatják a kórházat, de Pearlnek rengeteg problémával kell megküzdenie: tüdővérzése és májproblémája is van, lélegeztető gépre kellett kapcsolni, és antibiotikum-kúra, valamint vérátömlesztés is vár rá.

A szülők bíznak benne, hogy a kislány is elég erős az életben maradáshoz.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..