iszik

Ha el akarjuk kerülni, hogy a baba rászokjon az édes ízekre, ne adjunk neki cukrozott italokat. A babák már a pocakban is jobban szeretik az édes ízt, ezt érezzük, ha valami finomat, édeset eszünk. Babánk már a pocakban örömmel mozgolódik ilyenkor.

Hirdetés

Hiába tisztul magától a baba szája 2 éves korig, ha már tud fogni a babánk nyugodtan adhatunk neki fogkefét. Persze fogat mosni még nem fog, hisz ahhoz tudni kell majd köpni és nem lenyelni azt ami a szájában van. Azonban ha a fogkefét rágcsálja azzal is tanul.

Lehetőleg ne adjunk a piciknek szénsavas, vagy diétás italokat. Ezekben sok a sav, mely a fogzománcot károsítja akkor is, ha nincs benne hozzáadott cukor.

Az innivalót rövid időn belül fogyassza el a kicsi, mert a hosszan elnyújtott ivás szintén roncsoló hatással bír. Ezért nem jó, ha a baba úgy alszik, hogy a szájában lóg a cumisüveg – mindegy mit tartalmaz vizet vagy teát.

Gyümölcsleveket kizárólag főétkezés idején adjunk nekik, ilyenkor ugyanis nagyobb mennyiségben termelődik a nyál, ami oldja a szájba került cukrot.

9 hónapos kor táján a babának éjszaka már csak vizet adjunk, ha egyáltalán igényli a folyadékot éjjel. ( Azok a babák, akik éjjel teás cumisüveggel a szájukban alszanak, sokkal gyakrabban lesznek rossz, fekete fogú picik.)

Hirdetés

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nekem a fiam 23 hónapos ,de 2 kezemen meg tudom számolni,hogy eddig hányszor kapott teát ( cukor nélkül ) vagy cukros lötyiket.
    Én baba italt se adtam neki csak is vizet .

  2. És persze sima ásványvizet kap (bubimenteset), vagy forralt és visszahűtött vizet. Extrém esetben, ha kifogy az előző, akkor csapvizet, de az ritka. Külön babavizet csak alkalmanként vettem az üvege miatt, mert jól záródik és pont elfér a pelustáskába.

  3. Babám jószerével csak vizet fogad el. Kínáltam már mindenféle bababarát itallal, de ha szomjas, akkor vizet kér, vizet fogad el. Székletgondok miatt szoktam rostos gyümölcslevet adni neki, de azt is étkezések alkalmával vagy után. Valamikor fél éves korában vettem egy babateát, de még mindig van belőle, mert nem rajong érte… én iszogatom… (22 hónapos)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .