Szeretném veletek megosztani saját tapasztalatomat, hogy ezzel is segítsem kicsit a kisbabás szülőket. Nos, 2010-ben született meg első gyermekem. Nagyon boldogok voltunk az első 2 hétben, nyugodt, kiegyensúlyozott kisbabánk volt. Aztán a 2. héttől kezdve hasfájós lett. Fogalmunk sem volt, mitől alakulhatott ez nála ki, heteken/hónapokon át csak sírt, éjjel járkáltunk vele, se éjjelünk, se nappalunk nem volt. Folyamatosan szedtük a gyógyszereket, volt aki azt mondta, lázmérőzzük meg, hogy jobban ki jöjjön a széklet belőle, figyeltem rá mit ettem, mert cicizett, csináltam neki köménymagos, – kamilla teát, de bármit tettünk, a kicsikénk csak sírt és sírt. 

Hirdetés

 Aztán jött a második gyermek 3 év múlva, aki szinten így volt 3 hónapon át. Majd megérkezett a 3. gyermekünk 2017 – ben, és ekkor már rengeteget olvastam neten, FB – on erről a témáról. Rengeteg szülő irta Facebook – on a babás csoportokban, hogy észrevételük szerint a Vigantol D vitamintól lettek a babáik hasfájósak. Na amikor eljött az idő, és legelőször beadtam a babámnak a Vigantolt, egész éjjel ordított, nem lehetett bírni vele. Hozzátenném, két napos kora óta átaludta az éjszakákat azelőtt.

Másnap szintén egész éjjel sírt, a lábait húzogatta fel. Na ekkor eszembe jutott, hogy mit is olvastam én az interneten. Vettem a gyógyszertárban Eurovit D vitamint, hátha attól nem lesz semmi baja. Így is volt. Azóta, amióta ezt a fajta D vitamint szedjük, semmi gondunk nincsen. Ezzel a poszttal csak segíteni szeretnék azoknak a leendő szülőknek, akiknek még nincs, vagy nagyon kevés tapasztalatuk van e téren. Persze a babának fájhat mástól is a hasa, számtalan oka lehet, de én ezzel a tapasztalat megosztással is csak azt a tanácsot szeretném adni, hogy erre a dologra is figyeljetek nagyon oda. Minden babának és mamának jó egészséget kívánok! 

Hirdetés