2020. november 10-én a 3 éves kislány apánál volt láthatáson, ott is aludt. Este a fürdésnél futkározott, ezért apa levetkőztette, és pucéran megverte. A kislányon a látlelet szerint 7*9 cm-es zúzódás alakult ki. Anya felhívta apát, aki nevetve közölte, hogy biztos rossz kislány volt, ezzel érdemelte ki a verést.

Aznap este a helyileg illetékes rendőrkapitányságon feljelentést tett anya a gyermekbántalmazás miatt.

Az esti fürdésnél fájlalta a nemi szervét, ami be volt duzzadva, ezért másnap a Heim Pál Kórházban megvizsgálták, szexuális bántalmazásra utaló jelek nem voltak, de a duzzanat kivehető volt. (véleményünk szerint az ütések erejétől lehetett)

Másnap a védőnőnél történt meghallgatáson a kislány elmondta, illetve el is mutogatta mi történt. A védőnő jelzést küldött a Gyámhivatal felé, illetve a Gyermekjóléti Szolgálattal is felvettük a kapcsolatot, ahol javasolták, hogy a Bíróságon nyújtsuk be a láthatás felügyeltre változtatását, illetve az apa szülői felügyeleti jogának megszüntetésére szolgáló beadványt. Kértünk ideiglenes intézkedést is, hogy a gyermek az apját felügyelt módon láthassa, ezzel is biztosítva azt, hogy több ilyen ne történhessen a kislánnyal.

A Gyámhivatali meghallgatáson apa annyit vallott be, hogy egyszer rácsapott a fenekére, de utána a gyerek zokogva bocsánatot kért a futkározásért, ezért ő már nem neheztel. A gyermek 3 évesen csak néhány szót beszélt, és apa minden pszichológiai vizsgálatot elutasított, de korábban is elmutogatta a kislány, hogy apja pofon vágta, illetve a cumizás miatt megszégyeníti. Apuka szülei nem olyan régen beismerték, hogy valóban megtörtént az ütés, amit a kislány 2020. áprilisában mutatott.

Korábban is érték gyanús sérülések a kislányt – mindig apánál – egyszer másodfokú égési sérülés keletkezett rajta. Ekkor órákkal később hozták fel vidékről Budapestre, és utána került kórházba – miután hazafuvarozták apa élettársát -, de olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy utána több alkalommal is le kellett műteni az elégett bőrt a kezéről. A Gyejó szerint már akkor feljelentést kellett volna tenni a veszélyeztetés miatt, de nekünk eszünkbe sem jutott, hiszen apa azt mondta – mint mindig -, hogy baleset volt.

Apa elmondta, hogy a kislány rossz, és meg kell nevelni. Ennek ellentmond mindenki, a kislány mintagyerek, ezt még apa saját szülei – akik egyébként pártolják, hiszen ők durván bántalmazták apát gyermekkorában – is elismerték. A pofonról is nyilatkoztak, amit apa szintén tagadott. Apuka saját elmondása szerint még a mai napig is hálás a szüleinek, amiért olyan sokszor megverték, hiszen ettől lett jó, és egyenes ember.

Közben a rendőrségi feljelentés kapcsán megkereste a Rendőrség a gyámhivatalt, ahol azt a választ kapta, hogy nincs ilyen ügy. Azóta valószínűleg sikerült már átküldeni a dokumentumokat.

A szakértői vizsgálaton a szakértő nem ment bele a kislánnyal való játékba, pedig a gyermek próbálta megmutatni mi történt, ahogyan a vizsgálat után is tette, otthon. Elmondta, hogy jön ide apa, erre a kislány bemászott anya ölébe, majd rákérdezett, hogy bántotta-e. Erre a megrettent gyerek nemet mondott. A szakértő megállapította, hogy nincs semmi gond, a gyermek már nem is emlékszik. Ezt természetesen megtámadtuk, kb 3 hete.

A kislányt az eset után hosszú ideig nagyon nehéz volt vetkőztetni, sírva elbújt, a fürdés is zokogva történt. A pszichológusi konzultációt és a kezelést az apa nem engedélyezni, így a gyermek szakmai segítség nélkül van, immáron 6 hónapja.

Rémálmai vannak folyamatosan, egyszer éjjel sikoltozva ébredt, majd katatón állapotban találtuk az ágyában nyitott szemmel, hosszú ideig nem tért magához. Mindig imádott óvodába járni, boldogan szaladt be, délután mindig akart még egy kicsit játszani. Most reggel zokogva kapaszkodik Anyába, az óvónőnek úgy kell elvennie, délután már az alvásból sírva ébred, hogy miért nincs ott anya, mert fél, hogy apa elviszi.

A gyermekjóléti szolgálat javaslatára a gyermeket nem adtuk oda, erre apa végrehajtást kért a láthatásra.

Közben az ideiglenes láthatást módosító határozatot a Bíróság elutasította, ezért fellebbeztünk. Ennek a másodfok helyt adott, mivel a bántalmazás tényét megalapozottnak látta, és drasztikusan lecsökkentette a láthatást heti 8 illetve 16 órára, sajnos továbbra is elvitel mellett, amitől a gyermek retteg.

Az elsőfokú bíróság döntéseiben nagyobb súllyal esik latba az apa folyamatosan változó története, mint a bizonyítható, elismert események.

A végrehajtás eredményeként, hiába nyilatkoztunk a múltbéli és mostani eseményekről, az elmaradt láthatást oly módon állapították meg, hogy heti 4 illetve 6 napot a gyermek az apjánál töltene. Ez még akkor is példanélküli, ha az apával jó a kapcsolat.

A Gyermekjóléti Szolgálat közben szorgalmazta apánál, hogy apa a lakhelyen láthassa a kislányt, hogy hátha nem rettegne annyira. Erről apa hallani sem akart, a gyermekjólétivel nem működik együtt.

Az apa korábban anyával is agresszív volt, a válás során (2,5 éve) kisemmizte teljesen, sajnos ezt nem tudjuk bizonyítani, de a 8M Ft készpénzt amit összespóroltak elvitte, minden használati tárgyat is, beleértvé a porszívót, amivel szívták a kislány orrát, hűtőt, mikrót, autót. Az anya félelemből beleegyezett egy meglehetősen nagyvonalú láthatási ütemezésbe, úgy, hogy az apa lakcímét sem tudta, mivel a bíróság úgy döntött ez nem szükséges.

Jelenleg május végéig kapott anya határidőt az elmaradt láthatások bepótlására. Ennek elmulasztása esetén kilátásba helyezték a gyermek kiemelését a családból. Mivel a szakértő nem válaszol, így a gyámügy sem ad határozatot.

A szülői felügyeleti joggal kapcsolatos per perfelvételi tárgyalása márciusban volt, ezt követően 8 napon belül kellett volna jegyzőkönyvet kapni véleményezésre, sajnos ez vélhetőleg a pandémia miatt csúszott és így május 17. lenne a következő tárgyalási időpont. Az ügyvédünk többszöri megkeresésére végül 3 hét után megkaptuk a leiratot, de mire a beadványunk beérkezik, valószínűleg el kell halasztani ezt a tárgyalást, így a május végi határidő előtt, mely a végrehajtás jogi következményeit elindítja, várhatóan egyik szerv sem fog határozni.

Apa közben a május 02-án indult láthatási végrehajtás kezdődátuma előtt beadott egy beadványt, hogy büntessék meg anyát, mert nem teljesítette, ebből jól látszik a szándéka.

Apa a láthatási időponton kívül is megjelent, figyelte a házat. Többször zavartan viselkedett, elképzelhető, hogy valami bódító szer hatása alatt próbálja a gyermeket elvinni, de erre bizonyítékunk nincs.

Azzal is megvádolt minket, hogy a gyermeket hermetikusan elzárjuk, pedig behívtuk, hogy látogassa meg a kislányt az otthonában, sőt, a szülei látogatták is a kislányt azóta. Az utolsó alkalommal megbeszélték, hogy az apai nagyszülőket meglátogatják, de ezt ők utána lemondták, és azóta nem jelentkeztek, gondolom azért, hogy igaz legyen apa állítása. Erről van felvétel.

A jelenlegi helyzet:

Ha május 30-ig nem teljesül a gyermek átadása szankcionálják, és minden olyan eljárás, ami ez alól felmentene minket vagy a gyermek segítségére lenne áll, vagy a végrehajtás és a családból kiemelésnél jóval hosszabb időt vesz igénybe.

Apa állapotát senki nem vizsgálja, a gyermek segítséget nem kaphat, apának köszönhetően.

Anyát a gyermek elvesztése fenyegeti, mert védeni próbálja gyermekét, annak bántalmazójától.