Drága Feleségem!

Azért írom neked ezt a levelet, mert már két napja, hogy itt hagytál a gyerekekkel, mert eleged lett. És én csak most kezdem felfogni, mennyi mindent kell megtenned, hogy élhető életünk legyen.

Tudod, tegnapelőtt este, mikor hazaértem az irodából, nagyon fáradt voltam, hiszen megbeszélésem is volt, és a főnök is nyaggatott, hogy még mindig nincs kész a beadandóm. Vettem útközben egy sört, amit meg akartam inni a kanapén, de te azzal fogadtál, hogy a kicsi kikente popsikrémmel, és még nem volt időd feltakarítani, mert kint játszottatok az udvaron. Ideges lettem, mert nem hittem el, hogy egész nap otthon ülsz a gyerekekkel, és nem csinálsz semmit.
A ruhák össze voltak hajtogatva az ágyon, le se bírtam dőlni még oda sem. A gyerekszobában meg ki volt borítva a legósdoboz. Felmérgeltem magam, amíg kint hintáztatok. Mert nem értettem, miért nem raktad el, nem tart semeddig.

Aztán bejöttetek, megvacsoráztunk. A csetrest leszedted, én olvastam a napi híreket. Később megfürdetted a gyerekeket, és amíg én tusoltam, el is altattad. Ami bosszantott, hogy nem volt a helyén a törölközőm, és így ki kellett jönnöm vizesen…

Szerettem volna összebújni, de te mosogattál. Mikor végre beértél, már majdnem aludtam. De puszi helyett elfordultál.

Reggel felébredtem, és örültem, hogy a kávém mellé odakészítettél egy kis borítékot, azt hittem, valami meglepi. Végülis az volt, mert megírtad benne, hogy elmész a barátnődhöz pár napra, mert már nem bírod tovább.

A gyerekek felkeltek, az egyik hidegen kérte a kakaót, a másik langyosan. Persze összekevertem a bögréjüket, így az egyik kiborította, amit fel kellett takarítanom, hogy ne szívja fel a padlószőnyeg. A reggelinél nem jól csináltam a szendvicset, kénytelen voltam többször is nekifutni.

Délelőtt egész jól eljátszottunk, csak kétszer léptem bele legóba, de már sajog a talpam. Ebédet rendeltem, mert nem volt időm, és különben sem tudok főzni.

3767

A délutáni alvás alatt akartam én is szusszanni egyet, de a reggeli mosatlan edényekkel foglalkoztam, és az ebédlőt is fel kellett mosnom, mert kiöntötték a narancslevet. Elmentünk a játszótérre, ahol összeverekedtek egy homokozólapáton, így gyorsan eljöttünk. A boltban csak négy plusz dolgot vettünk. Én nem is tudom, hogy osztod be a pénzt, hogy mindenre maradjon.

Az esti fürdetéskor pedig úszott az egész fürdőszoba, úgyhogy a harmadik mese elolvasása után ott is felmostam, és beraktam a ruhákat a mosógépbe, amit egy nap alatt összepiszkoltunk. Én is, mert minden tevékenységnél rámömlött valami.

Nagy nehezen beértem a hálóba. Nagyon fáj, hogy nem vagy itt, és nem tudok beszélgetni senkivel, nincs aki meghallgasson. Hiányzol.
Ruhástul aludtam el, talán még a film elején. Már nem volt adás, mikor felriadtam, a nagyobbik fiunk ugyanis rosszat álmodott. Odamentem, és addig simogattam, hogy én is elaludtam mellette. Mostmár tudom, miért vagy mindig fáradt, miért mondod azt néha, hogy nincs kedved semmihez.

images (2)

Kérlek, ne haragudj, amiért azt mondtam, te itthon nem csinálsz semmit! Amíg nem szakadt a nyakamba ez a sok tennivaló a gyerekekkel, fogalmam sem volt arról, mi az, amit te itthon teszel nap mint nap. Nekem természetes volt a főtt kaja, a rend, a tiszta ruha. De álmomban sem gondoltam volna, hogy ezt mennyire nehéz megvalósítani. Neked mégis mindennap sikerül. Te egy szuper anya vagy, és szuper feleség. És én pedig boldog vagyok, hogy az én feleségem vagy. Szeretlek!

Előző cikk10 évvel férje halála után szült neki gyermeket a felesége!
Következő cikkNe hagyd egy óránál tovább a gyerekülésben! Majdnem megfulladt a kislány!