Rejtélyes betegség kínozza a kisbabát. Még az orvosok sem tudják mennyi ideje lehet hátra. A család Skóciában lakik. A kicsi édesanyja mindig is keményen dolgozott, viszont most segítségért könyörög, hogy legkisebb gyermekét hazavihesse a kórházból, hogy a családja körében halhasson meg.

A 35 éves Nicola Duncan öt gyermek anyukája, ebből négynek súlyos egészségügyi problémái vannak. Az egyetlen gyermek, akit nem érintett a betegség, a 21 hónapos Isla. De a hat hónapos kis Willow okozza a legnagyobb szomorúságot család számára. A kicsinek károsodott az agyának egy része, mely a légzését irányítja. Az állapotának még neve sincs. Apukája, Peter Heggie egy speciális újraélesztési képzésen vett részt, hogy segíthessen a babának, ha leállna a légzése. Willow-t a születése után két nappal az intenzív osztályra szállították, a vére kocsonyássá vált és a szíve nem tudta körbe pumpálni a testén. Az orvosok 50% esélyt adtak a túlélésre. Sajnos három héttel később még rosszabb híreket kaptak a szülők, a kislányuk megvakult és nem valószínű, hogy valaha is járni vagy beszélni fog. Pár héttel később átszállították az edinburgh-i gyermekkórházba. Szülei hat héttel később hazavihették a kis Willow-t, de néhány nap után leállt a légzése. Édesapjának sikerült újraéleszteni, miközben anyukája hívta a mentőket. A kicsi azóta is a dundee-i Ninewells kórházban fekszik. Egy héttel a történtek után a házaspárnak alá kellett írnia, hogy ne élesszék újra a kislányt. „Aláírtam a gyermekem halálos ítéletét. Az ember sosem gondolja, hogy el kell temetnie a saját gyermekét. Minden nap várod azt a rettegett telefonhívást.

Minden alkalommal, amikor megszólal a telefon, és a kórház az, csomót érzek a gyomromban” – nyilatkozta az édesanya.„Valószínűleg még néhány hétbe beletelik, mire hazajöhet. A kórház azt mondja, hogy mivel még nincs tényleges diagnózis, lehet, hogy két hete, két hónapja vagy egy év van hátra. Nem tudják biztosan, de mi csak azt szeretnénk, ha otthon töltené az utolsó napjait, bármikor is jöjjön el. Én csak azt akarom, hogy a kisbabám otthon legyen, hogy ölelhessem és gondoskodhassak róla” – tette hozzá elkeseredetten.”Valószínűleg még néhány hétbe beletelik, mire hazajöhet. A kórház azt mondja, hogy mivel még nincs tényleges diagnózis, lehet, hogy két hete, két hónapja vagy egy év van hátra. Nem tudják biztosan, de mi csak azt szeretnénk, ha otthon töltené az utolsó napjait, bármikor is jöjjön el. Én csak azt akarom, hogy a kisbabám otthon legyen, hogy ölelhessem és gondoskodhassak róla” – mondta az édesanya.

Mivel a családnak nincs elég pénze Willow hazaszállításához, ezért egy adománygyűjtést szerveztek.