Herpeszvírussal fertőztek meg egy iowai kisbabát. Az anya a kiütések láttán orvoshoz vitte a kicsit, aki influenzára gyanakodott, ám a tünetek súlyosbodtak.

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy herpeszvírussal fertőznek meg egy kisbabát. Sokszor a szülőknek eszükbe sem jut, hogy akár egy családtagtól is elkaphatja a még fejletlen immunrendszerrel rendelkező baba.

Hirdetés

Ez a vírus ugyanis felnőttekben csekély tüneteket okoz, vagy akár évekig lappanghat. Újszülötteknél és kisbabáknál azonban egy életen át tartó szenvedést okozhat.

Az iowai anya néhány nappal ezelőtt piros kiütéseket vett észre babája szája körül. Azonnal orvoshoz vitte a gyermeket, akik azt mondták ez csak influenza. Erre is kezelték a picit.

A tünetei azonban nem enyhültek, sőt rosszabbak lettek, egy idő után a foltok már nemcsak a száján, de a végtagjain is megjelentek és a baba gyomrára is ráhúzódott a betegség.

Ekkor derült ki, hogy nagy valószínűséggel herpeszvírus támadta meg – hiszen a tesztek pozitívnak bizonyultak – amit bármelyik rokontól is elkaphatott a baba.

KPTV – FOX 12

A kisfiú azonnal kórházba került, ahol az orvosok visszaszorították a vírus terjedését a szervezetében. Hamarosan elhagyhatja a kórházat.

Az anya azonban elmondta, hogy soha nem fog véglegesen elmúlni a betegség és egy életen át kezelnie kell majd a fiát emiatt.

Hirdetés